DOLAR 32,3408 0.24%
EURO 35,1064 -0.13%
ALTIN 2.308,381,36
BITCOIN 22839463,16%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Veri Güvenliği’nde Lider Karmasis, İlk Yabancı Şirketi ile Azerbaycan’da Yerini Aldı.
  • Karşıyaka Haber
  • Ekonomi
  • Veri Güvenliği’nde Lider Karmasis, İlk Yabancı Şirketi ile Azerbaycan’da Yerini Aldı.

Veri Güvenliği’nde Lider Karmasis, İlk Yabancı Şirketi ile Azerbaycan’da Yerini Aldı.

ABONE OL
Eylül 21, 2021 14:20
Veri Güvenliği’nde Lider Karmasis, İlk Yabancı Şirketi ile Azerbaycan’da Yerini Aldı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin öncü siber güvenlik firmalarından Karmasis, ileri teknoloji ürünleri ve deneyimini Azerbaycan pazarına taşıdı; ilk yurt dışı şirketi "Karmasis Azerbaycan MMC"yi Bakü’de kurdu!

 

Türkiye’de yüzde yüz yerli ve milli sermaye ile hizmet veren sayılı siber güvenlik firmalarından Karmasis, ülkemizde veri güvenliği alanında liderliğini korurken, yüksek teknolojiye sahip rekabetçi çözümlerini şimdi yurt dışına açıyor.

 

Dünya Ekonomik Forumu’nun (World Economic Forum) "Küresel Riskler" isimli raporunda dünyada meydana gelme olasılığı en yüksek ilk beş riskten ikisi, siber saldırılar ve veri dolandırıcılığı olarak gösteriliyor. Bir siber saldırı gerçekleştiğinde kurumların uğrayacağı zararlar ve hatta verilen hizmetlerin durması neticesinde oluşabilecek kayıpların altını çizen Karmasis Profesyonel Hizmetler Direktörü Ahmet Elibol; “Son yıllarda bölgede yaşanan sıcak gelişmeler nedeniyle Azerbaycan hem kamu hem de özel sektörde ciddi siber saldırılar ile karşı karşıya. Yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz ürünlerimiz başta emniyet teşkilatı ve savunma sanayi olmak üzere birçok kritik kurumda kullanılacak. Kardeş ülke Azerbaycan’ın bölgesel bir güç olarak öneminin farkındayız, bu yatırım ile birlikte çözümlerimizi stratejik değer olarak sunmayı ve pazarı büyütmeyi hedefliyoruz.”

 

Ülkemizde siber güvenlik alanında sunduğu çözümlerle yüzlerce kamu kurumu, savunma sanayi ve özel sektör firmalarına katma değer sağlayan Karmasis, global yüksek teknoloji şirketleri ile yeni iş ortaklıkları sayesinde 2022 yılında, Azerbaycan merkezli olarak Türki Cumhuriyetler ve Doğu Avrupa odaklı büyümeyi hedefliyor.

 

 

Karmasis Hakkında:

Türkiye’de yüzde yüz yerli ve milli sermaye ile hizmet veren sayılı siber güvenlik firmalarından Karmasis, 2003 yılından bu yana tamamen yerli sermaye ile siber güvenlik çözümleri ve denetleme ürünleri geliştiriyor. Ulusal ve uluslararası yüzlerce kamu kurumu, savunma sanayi ve özel sektöre hizmet veren Karmasis’in yüzde 51 hissesi geçtiğimiz yıl Kafein Teknoloji tarafından satın alındı. Şirket, Kafein Teknoloji’nin iştiraki olarak global bir oyuncu olmayı hedefliyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.