DOLAR 32,5202 -0.09%
EURO 34,8035 -0.19%
ALTIN 2.420,60-0,38
BITCOIN 2158499-0,12%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Kripto Para Nedir?

Kripto Para Nedir?

Kripto para üretimi güçlü donanımlar kullanılarak ve ilgili yazılımların programlanması ile kazım yaparak kripto para alınması işlemidir.

ABONE OL
Eylül 21, 2021 21:23
Kripto Para Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto Paralar, güvenli bir şekilde alım satım yapmak için tasarlanan ve alım satım yapmak için kullanılan dijital varlıklardır. Kripto paralar alım satım araçlarına alternatif olarak yaratılan sanal paralar olarak da bilinir. Son dönemlerin en büyük yatırımlarının yapıldığı Bitcoin ve Altcoin türleri her geçen gün artış göstermektedir ve kripto paralar dijital döviz olarak da kullanılmaktadır. Bankaların birçok işlemde yararlandığı bitcoin ve kripto paralar son dönemlerde hayatımızda oldukça gelişerek altcoin kripto para türünün ortaya çıkması sağlandı. kripto para birimlerinin belirli bir merkezi olmaması ve bulunduğunuz ülke de herhangi bir merkezi olmadığı için farklı güvenlik yöntemleri ile korunmaktadırlar.

BİTCOİN VE ALTCOİN TÜRLERİ

Dünya’da kullanılan birçok sanal para türü olduğunu konuşmuştuk. Bu bölümünde dijital para türleri hakkında bilgi vereceğim.

Ethereum
Litecoin
Dash
Zcash
IOTA
Rıpple

BTC kısaltması kullanılan ve diğer kriptopara birimlerine alternatif olan Bitcoin, genellikle en çok seçilen kripto para birimi türüdür. Bitcoin’in ani hareketleri birçok Bitcoin zenginin ortaya çıkmasına olanak sağlamıştır.

Kripto Para Nasıl Alınır?

Kripto para satın almadan ilk önce vermeniz gereken karar hangi kripto parayı alacak olmanızdır. Satın almaya karar verince bu işle uğraşan platformlar üzerinden Bitcoin ve Altcoin alabilirsiniz. Genellikle Kripto para satışı yapan şirketler Türk ve Yabancı menşeili şirketlerdir.

Kripto Para Nasıl Üretilir?

Kripto para üretimi güçlü donanımlar kullanılarak ve ilgili yazılımların programlanması ile kazım yaparak kripto para alınması işlemidir.

Kripto Para Şirketleri
Binance
Binance tr
Paribu
BTCTurk
Bitexen

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.