DOLAR 32,4574 -0.1%
EURO 34,7982 -0.52%
ALTIN 2.443,000,29
BITCOIN 20697180,92%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Ucuza Uçak Biletleri & Bütçe Dostu Tavsiyeler

Ucuza Uçak Biletleri & Bütçe Dostu Tavsiyeler

ABONE OL
Ekim 31, 2022 11:18
Ucuza Uçak Biletleri & Bütçe Dostu Tavsiyeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ucuza uçak bileti nasıl bulunur bilen insanlar alışkanlığa dönüştürdükleri yöntemler ile bütçelerini hesaplı fiyatlarla koruyor. Uçaklar birçok seyahat yönteminden biri, fakat aynı zamanda en konforlu ve güvenli olanı da diyebiliriz. Gerek uzun mesafelerin çok kısa sürede gidilmesi gerekse konforda önde duruşu ile uçmak her zaman güzel bir yolculuk deneyimi sağlıyor. Bunun yanında diğer seyahat yöntemleri otobüs, tren, araba yolculuğu vs. gibi araçlardan daha maliyetli olması bir eksi olarak gözüksede, çözümü olan bir eksi olduğu aşikar. Günümüzde gezmeyi ve seyahati seven veya iş için sürekli gezmek zorunda kalan birçok insan geliştirdiği ufak hilelerle bu seyahatleri daha uyguna getirmeyi başarmıştır. Hatta öyle ki artık bu küçük püf noktalar onlarda bir alışkanlık haline gelmiş ve bir seyahat planı sırasında hemen bu püf noktaları incelemiştir. 

Özellikle yurtdışı planlayan insanlara zorluklar yaşatan bilet fiyatlarını da kırmak mümkündür. Ve bu indirimler veya püf noktalar ile uygun fiyata ucuz uçak biletleri bulunduğunda, yolculuğun bütçesi azaltılarak gidilen yerdeki harcamalara, tatile, eğlencelere kullanılabilir. Eğer siz de ucuza uçak bileti bulmak istiyorsanız bu tavsiyeleri hemen inceleyin ve uygun fiyata hesaplı uçuşun keyfini çıkarın.

Ucuza Uçak Bileti Bulma Tavsiyeleri

Ucuza uçak bileti bulmak için fiyatları etkileyen pek çok unsur olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Otobüs yada tren gibi ulaşım araçlarının bilet fiyatları sabit olduğu için gidiş dönüş farketmeksizin ekstra bir araştırma gerektirmez. Fakat uçak biletleri oldukça değişkendir ve farklı bir çok hususla değişkenlik gösterir. Bu unsurları öğrenerek yolculuğu ucuza getirecek yollar geliştirmek için hazırlanan bu yazıdan sonra tatilinize daha fazla bütçe ayırmış olacaksınız. 

Seyahatinizi Esnek Tutun

Ucuza uçak bileti arıyorsanız seyahat tarihlerinizi esnek tutmak oldukça fayda gösterecek ve kar etmenizi sağlayacaktır. Peki bu ne demek oluyor, seyahatte esneklik nasıl sağlanır? Uçak biletlerinin fiyatlarının oldukça değişken olduğundan bahsetmiştik. Bu değişiklikler aniden ortaya çıkabiliyor olsa da sezonsal değişiklikleride göz ardı etmemek gerekir. Özellikle sezonsal değişiklikler ucuza uçak bileti sahibi olmanın anahtarı diyebiliriz. Her sene olan olaylar bu sezonsal değişikliklerdir diyebiliriz. Örneğin bayramlar, resmi tatiller, okulların açılması vs. gibi. Bu tarih aralıklarında uçak bileti fiyatların oldukça fahiş fiyatlardan satıldıklarına mutlaka denk gelmişsinizdir. Bu uçak biletlerinde fiyat artışının devasa nitelikleri olmasının da nedeni aslında oldukça basit, talep. Talep arttıkça bilet sayıları tükeniyor ve ekstra bir uçağın daha ayarlanması maliyetli oluyor.

Aktarmalı Uçuş Fırsatları

Birçok insan aktarmalı uçuşları istemese yada sevmese dahi bu onların bir avantaj olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bir uçağın uzak bir mesafeye gitmesi her zaman çok daha maliyetli olduğundan aktarmalı uçuşları daha ucuza bulmak mümkün. Evet seyahat süreniz uzuyor fakat konforu ve güvenliği yine elden bırakmış olmuyorsunuz, asıl nokta ise cebiniz kar etmiş oluyor.

Bu sadece ülkemizde karşılaşılan bir olay da sayılmaz.Kıtalar arası seyahatler üzerinde de oldukça kullanışlı olan bu sistem ile dolar ve euro bazlı uçuşlardan bile kar etmek mümkün hale geliyor. Tatil veya iş için Meksika’ya gitmek istediğinizi düşünelim. Sizin için seçilebilecek en uygun rota direkt bir uçuştan ziyade aktarmalı bir uçuşla yolculuğunuzu planlamanızdır. 

Erken Bilet Fırsatları

Mutlaka denk geldiğiniz erken kampanyalar gerçektende kullanılması gereken ve kolay olan avantajlardır. Aslında tek yapmanız gereken ortalama 3 ay kadar öncesi planlarınızı yapmanız ve uçak biletinizi almaktır. Meksika’ya ucuza uçak bileti ararken üç ay kadar önce yapılan bilet aramalarında gideceğiniz tarihide esnek tutarak uçak bileti aramanız size kazandıracaktır.

Uçak Bileti Arama Siteleri

Havayolu firmalarının her birinin sitesine giriş yapıp uçuş saatini gününü vs. giriş sağlayarak ucuz uçak bileti aramaya çalışmak ve her bir havayolu şirketinin uçak biletleri arasında bir ayrım yapmak oldukça zorlayıcı bir iş. Bunun için yapılan siteler arasında bulunan hepsiburadaseyahat gibi seyahat arama motorları sayesinde gideceğiniz yeri, nereden gideceğinizi, seyahat tarihlerinizi girdiğiniz anda sistemdeki bütün havayolu firmalarının uçaklarını ve tekliflerini görebilirsiniz. Böyle bir uçak bileti arama motoru kullanmak işi hem pratikleştiriyor hemde karşımıza birçok seçenek çıkmasını sağlıyor. En ideal zamanda en ideal fiyatı bulmada fayda sağlayıp avantaj elde etmenizi ve bütçenizi korumanızı sağlıyor. 

Geç Kal!

Biletlerin erken alınmasının faydaları olduğu kadar geç alınmasının da aslında faydaları bulunuyor. Örneğin Dubai ucuz uçak bileti arıyorsunuz, vaktiniz var ve yolculuğa hazırsanız sadece bekleyin. Havayolu firmaları uçaktaki bütün koltukları doldurup havalanmak istediği için uyguladıkları bir tarife var. Bu tarifede her uçuş için belirli bir zaman aralığı ve fiyat belirleniyor. Fakat talebin azaldığı ve biletlerin alınmadığı durumlarda hedef satışa, doluluk oranına ulaşmaz iseler kalan koltukları ucuza indirimli fiyatlardan satmak zorunda kalıyorlar. İşta tamda bu noktada indirimlerden faydalanıp Dubai ucuz uçak biletine sahip olabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.