DOLAR 32,3316 0.24%
EURO 35,1057 -0.08%
ALTIN 2.291,070,61
BITCOIN 22857151,16%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Seferihisar Belediye Meclisi gündeminde Akarca yine yok

Seferihisar Belediye Meclisi gündeminde Akarca yine yok

ABONE OL
Eylül 5, 2022 15:20
Seferihisar Belediye Meclisi gündeminde Akarca yine yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Partili Meclis Üyeleri tarafından gündeme getirilen Akarca’nın mahalle olması konusu CHP’li Meclis Üyelerinin destek sözü vermesine rağmen meclis gündemine yine alınmadı. Konunun meclise sunulduğu şubat ayından bu yana gündeme alınmıyor olması Akarca sakinlerinin ve AK Parti Seferihisar İlçe Teşkilatı’nın tepkisine neden oldu.

 

AK Partili Seferihisar Belediye Meclisi Üyeleri tarafından gündeme getirilen Akarca’nın mahalle olması Eylül ayı meclis gündemine de alınmadı. CHP’li meclis üyeleri tarafından reddedilen konunun meclise sunulduğu şubat ayından bu yana gündeme alınmıyor olması Akarca sakinlerinin ve AK Parti Seferihisar Teşkilatı’nın tepkisini çekti. Belediye Kanunundaki “mahalle” tanımında belirtilen, ihtiyaç ve öncekileri benzer özellikler gösterdiğini ve sakinleri arasında komşuluk ilişkisi bulunduran kendine özgü bir alan olan Akarca bölgesinin Tepecik ve Hıdırlık Mahalleleri sınırlarında kalarak doğu ve batı Akarca şeklinde ikiye ayrılmasından ve eşit hizmet alamamaları sebebi ile mahalle olmayı talep eden Akarca sakinleri şubat ayından bu yana belediye engeline takılmış olmaktan üzüntü duyuyor. Akarca’da yerleşik olarak yaşayanların sayısının geçen iki yıllın verilerine bakıldığında 500’ün çok üzerinde olduğunu ifade eden AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Akarca’nın mahalle olmasının önünde hiçbir hukuki engel bulunmadığı gibi orada yaşayan hemşehrilerimiz için de önemli bir ihtiyaç. Akarca’nın mahalle olması yalnızca Akarca’da yaşayan hemşehilerimiz için değil Hıdırlık ve Tepecik Mahalleleri için de hizmete erişme noktasında pek çok kolaylık sağlayacak. Akarca ile ilgili Seferihisar Belediyesi tarafından verilen sözler var ancak hiçbiri tutulmuyor. Bu direncin bir an önce son bulup hemşehrilerimiz için iş birliği halinde bu süreci sonuçlandırmalıyız” diye konuştu.

 

Akarca sakinlerinden meclis çağrısı

Şubat ayından bu yana Seferihisar Belediyesinden olumlu dönüş alamayan Akarca sakinleri sosyal medya üzerinden birlik çağrısı yaptı. Akarca Siteler Birliği Platformu, İztur Sitesi, Haritacılar Sitesi, Yenisu Sitesi, Güneşlikent Sitesi, Seferihisar Halk İnisiyatifi ve Yerel Yönetim Hizmetleri Takip Platformu ve Akarca Sivil İnisiyatifi ve Hizmet Platformu tarafından yapılan ortak açıklamada, tüm Akarcalılar, saat 15:00 da Seferihisar Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecek Eylül ayı toplantısına katılmaya davet edildi. Akarcanın artan nüfusuna dikkat çekilen açıklamada “Akarca'nın tek bir mahalle olması yönünde hiçbir maddi engel bulunmadığı gibi, gittikçe gelişen ve geliştikçe büyüyen bir nüfusa sahip oluyoruz. Doğusu ve Batısı ile birleşerek tek bir mahalle olmayı AKARCA hak etmekte ve bu gelişimin otoriteler tarafından görülmesini talep etmektedir. Mahalle olmak için Belediye Meclisinin kararı yeterlidir. Bu karar Kaymakamlık makamının oluru ve İzmir Valiliğinin onayı ile kesinleşmiş olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.