DOLAR 32,5873 0.27%
EURO 34,8153 0%
ALTIN 2.492,330,33
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Pacific Green, Deniz ticareti Rüzgar İtiş Teknolojileri Sektöründe önemli bir oyuncu oluyor
  • Karşıyaka Haber
  • Ekonomi
  • Pacific Green, Deniz ticareti Rüzgar İtiş Teknolojileri Sektöründe önemli bir oyuncu oluyor

Pacific Green, Deniz ticareti Rüzgar İtiş Teknolojileri Sektöründe önemli bir oyuncu oluyor

ABONE OL
Aralık 18, 2021 16:00
Pacific Green, Deniz ticareti Rüzgar İtiş Teknolojileri Sektöründe önemli bir oyuncu oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslarararası deniz taşımacılığı sektörüne temiz enerji ve sürdürülebilir enerji ihtiyaçlarıı karşılayan Pacific Green Technologies Inc. ("PGTK") iştiraki olan Pacific Green Marine Technologies Inc., rüzgar itiş teknolojisi uzmanı George Thompson’ı şirketler grubunun denizlik sektöründe genişlemekte olan rüzgar itiş pazarına girişine yardımcı olmak için baş danışman olarak atadı.

George Thompson Pacific Green şirketine Birleşik Krallık merkezli America’s Cup takımının teknik bir eş değeri olan ve yapay zeka ve makina öğrenmesi teknikleriyle kanat profili sistemi geliştirme teknolojisi ve kanat performansı modelleme projesi üzerinde çalıştığı BAR Technologies şirketinden geldi.

George, “Pacific Green’e katılmak ve gerçek dünyada ticari gemicilik teknolojileri deneyimi olan bu kadar dinamik ve ileri görüşlü insanlar arasında çalışmak harika,” dedi. “Rüzgar itiş piyasası ivme kazanıyor ve şirketler grubuna katılmadan önce Pacific Green’in rüzgar itiş teknolojileri alanında bu kadar ilerlemiş olmasına şaşırdım. Şimdi bu teknolojiyi Pacific Green’in müşterilerine vermek için harika bir noktadayız.”

Pacific Green'in Baş Teknoloji Yetkilisi, Don Stephen ise şunları söyledi: “Son 24 aydır çeşitli hibrit güç türlerine dair araştırmalar yürütüyorduk ve artık gemi sahiplerinin gerçek yakıt tasarrufu yapmasına ve gemicilik endüstrisinin Uluslararası Denizcilik Örgütünün gerekli kıldığı karbon dioksit azaltma gereksinimlerini sağlamaya yardımcı olacak bir dizi lider endüstri teknolojisi geliştirmek için açık bir stratejimiz var. Rüzgar itiş sektörüne girmek ise ilk adım.”

Pacific Green, denizcilik emisyonlarını azaltma konusunda şirketin teknolojilerden faydalanan bir müşteri ağıyla mevcut durumda dünyanın lider egzoz gazı temizleme tedarikçilerinden birisi. Mevcut durumda bölüm, ilk adım olarak ticari rüzgar itişi alanına girerek yakıt verimliliği ve karbon emisyonlarını azaltmaya odaklanmış durumda.

Pacific Green CEO Scott Poulter ise şunları söyledi: “Ticari rüzgar itişi sektörüne giriş yapmak, Pacific Green’in bu bölümü geliştirip dünyanın lider Denizcilik Çevre Teknolojileri şirketlerinden biri haline getirecek bir sonraki platform görevi görüyor. Eğer Egzoz Gazı Temizleme sektöründeki hızlı büyümemizi ve deneyimlerimizi tekrarlayabilirsek, kısa süre içinde rüzgar itişi sektöründe baskınlık kurabiliriz.

Scott şunları ekledi: “Bu sektöre giriş yapmak, denizcilik bölümümüzde yer alan 500’den fazla gemiyle olan mevcut müşteri ilişkilerimizin yanı sıra PowerChina ve kapsamlı gemi tersanesi ilişkilerimizle olan üretim ortaklıklarımızdan doğan teknik kapasitelerimizden ve ölçekleme kapasitemizin benzersiz olmasından faydalanmamıza izin verdi. Rüzgar itiş sektöründe aşırı rekabetçi olacağız ve bu sektörde yer edinmek için çok büyük bazı adımlar atmak istiyoruz.”

Don ise şunları ekledi: “Pacific Green’in gelecek aylarda rüzgar itiş teknolojisini geliştirme sürecinde çok sayıda duyuru yapacağına eminim.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü Ajansı (IMO), tüm gemilerin mesafe başına ağırlık olarak karbon yoğunluklu emisyonunu 2008 yılı ile karşılaştırıldığında en az 49 azaltacak bir endüstri hedefi belirledi.

Haziran 2021 tarihinde gemilerin 2023 yılına kadar uyması gereken belirli verimlilik ve karbon yoğunluğu ölçümleriyle uyum sürecinde yeni kurallar sundu. IMO aynı zamanda gemi endüstrisinde toplam sera gazı emisyonunu 2050 yılına kadar 50 azaltma hedefini de belirledi.

Emisyon kuralları 2023 yılında yeniden değiştirileceği için bu hedefler daha da sıkı hale gelebilir. IMO hava kirliliği ve enerji verimliliği bölümü başkanı Roel Hoenders’e göre revizyonlar “büyük ihtimalle daha hırslı ve daha geniş kapsamlı hedefleri” içerecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.