DOLAR 32,4319 0.22%
EURO 34,9986 -0.22%
ALTIN 2.328,710,40
BITCOIN 22960652,35%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
LG, Cybellum’u satın alıyor

LG, Cybellum’u satın alıyor

ABONE OL
Eylül 24, 2021 09:00
LG, Cybellum’u satın alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anlaşma, LG'nin Daha Güvenli Otomobil Yazılımı Geliştirmesine, Araç Bileşenleri İşini Daha da Büyütmesine ve Cybellum'un Güvenlik Çözümlerini Küresel Müşterilere Ulaştırmasına İmkan Veriyor.

 

LG Electronics (LG) Yönetim Kurulu, önde gelen bir araç siber güvenlik risk değerlendirme çözümü sağlayıcısı olan Cybellum'un satın alınmasını onayladı. Anlaşma, LG'nin 140 milyon ABD Doları değerindeki teknoloji şirketinin yaklaşık yüzde 64’lük hissesini devralmasına olanak tanıyor. Bu durum, LG'nin siber güvenlik yeteneklerini geliştirecek ve “Geleceğin Mobilitesi İçin İnovasyon Ortağı” olma çabalarını hızlandıracak stratejik bir hamle olarak görülüyor.

 

Kalan hisseler ise yakın gelecekte nihai değerleme ile satın alınacak ve toplam yatırım tutarı o zaman teyit edilecek. LG, bu ilk yatırıma ek olarak, dördüncü çeyrekte işbirliği sürecinin tamamlanmasının ardından, Cybellum'a 20 milyon ABD Doları tutarında ek yatırım yapmak üzere gelecekteki öz sermaye (SAFE) için temel bir anlaşma yapmayı taahhüt etti.

 

2016 yılında Tel Aviv'de kurulan Cybellum, yaklaşık 50 çalışanı ile lider araç siber güvenlik şirketleri arasında. Cybellum, şu anda sektörün önemli oyuncularıyla işbirliği yaparak ürünlerini dünya çapındaki araç üreticilerine ve tedarikçilere başarıyla ulaştırıyor. Cybellum'un İsrail'in yanı sıra Japonya, Almanya ve Kuzey Amerika'da da faaliyetleri bulunuyor. Cybellum, müşterilerinin alıştığı standartlarla büyümeye, müşterilerini ve ortaklarını desteklemeye devam ederek bağımsız bir marka olarak kalmayı hedefliyor.

 

Uluslararası standartları karşılayan araç siber güvenliğine duyulan ihtiyaç, artan siber güvenlik tehditlerinin sayısı, türü ve küresel otomobil endüstrisinin güvenli bağlantının şart olduğu bağlantılı otomobil çağına geçişiyle birlikte arttı. Araçlar, çeşitli bileşenleri arasında karmaşık ilişkilerle organik olarak bağlı sistemlere dönüştükçe, araç siber güvenliğinin zaman içinde daha da önemli hale geleceği ortada. Cybellum, LG'nin hızla büyüyen otomotiv siber güvenlik endüstrisinde sürdürülebilir büyümeyi güvence altına almasını ve yazılım güvenliğini optimize ederek parça tasarımı, geliştirme ve çalıştırma gibi kilit alanlarda daha fazla değer sunmasını sağlayacak. 

 

Cybellum'un araçları siber güvenlik tehditlerinden korumaya yönelik en gelişmiş çözümlerinden biri Cyber Digital Twins platformu. Cyber Digital Twins, bir aracın yazılım bileşenlerinin ayrıntılı  kopyasını kaynak koduna erişmeden oluşturuyor ve potansiyel olarak istismar edilebilecek riskleri otomatik olarak ortaya çıkarıyor. Platform, güvenlik açıklarını kontrol etmek için gerçek zamanlı tehdit bilgi akışını kullanıyor ve bu güvenlik açıklarının tam bir değerlendirmesini yaparak çözüm önerilerinde bulunuyor. 

 

LG için İsrail ve siber güvenlik alanındaki ilk satın alma olan bu yatırım, büyüyen bu kategorinin öneminin altını çiziyor ve LG'nin stratejik satın almalar, ittifaklar ve ortaklıklar yoluyla iş portföyünü güçlendirme stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor. LG, Ağustos 2018'de, otomotiv aydınlatma pazarında lider bir oyuncu olan Avusturyalı ZKW Group'u satın almış, Temmuz 2021’de ise, dünyanın en büyük üçüncü otomobil tedarikçisi olan Magna International ile LG Magna e-Powertrain oluşturmak için bir ortak girişim başlatarak her iki ortağın rekabet gücünü ve gelecekteki büyüme potansiyelini artırmıştı.

 

Cybellum CEO’su Slava Bronfman konuyla ilgili şöyle dedi; “LG ile ortaklıktan ve paydaşlarımıza sunabildiğimiz büyük getiriden dolayı heyecanlıyız. Cybellum, sektördeki en kapsamlı ürün güvenliği yönetimini geliştirdi. LG ile güçlerimizi birleştirmek, vizyonumuzu gerçekleştirmemizi daha da hızlandıracak. Yakın gelecekte önemli ölçüde büyümeyi bekliyoruz.”

 

LG Otomotiv Bileşenleri Şirketi Başkanı Dr. Kim Jin-yong ise,” Yazılımın otomotiv endüstrisinde oynadığı kritik rol bir sır değil, bununla birlikte etkili siber güvenlik çözümlerine duyulan ihtiyaç ortaya çıkıyor. Bu son anlaşma, LG'nin siber güvenlik alanındaki sağlam temelini daha da güçlendirecek ve bağlantılı otomobiller çağına daha da hazırlıklı olmamızı sağlayacak” şeklinde konuştu.

 

2013 yılında kurulan LG'nin Otomotiv Bileşen Çözümleri Şirketi, 2020'de 2019'a göre yüzde 6,1 artışla 5,18 milyar ABD doları satış kaydetti. LG, araç siber güvenliğine yaptığı yatırımla, otomotiv bileşen endüstrisinin üç direği olan bilgi-eğlence sistemleri, elektrikli araç güç aktarma organları ve araç aydınlatma yeteneklerinin rekabet gücünü artırmayı taahhüt ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.