DOLAR 32,3180 0.2%
EURO 35,1293 -0.02%
ALTIN 2.293,100,70
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Kurumsal Yatırımcılar Kripto Para Alımarında 6. Haftasında

Kurumsal Yatırımcılar Kripto Para Alımarında 6. Haftasında

ABONE OL
Eylül 28, 2021 16:30
Kurumsal Yatırımcılar Kripto Para Alımarında 6. Haftasında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paralar ağustos ayından itibaren başladıkları yükseliş trendinde en büyük öncülüğü kurumsallar elde etmişti. Sektörde düzenleyicilerden gelen zorlu mesajlara rağmen kurumsallar fiyat-fırsat değerlendirmesi sonucu alımlarına devam ettiler. Bir ay içerisinde 101 milyon dolarlık Bitcoin alan kurumsallar, 60 milyon dolarlık Solana, 35,1 milyon dolarlık Ethereum aldılar. Geçen hafta ise sadece 50,2 milyon Bitcoin girişi söz konusu oldu. Bu rakamlar içerisinde Çin’in Bitcoin yatırımlarına ve madencilerine yönelik yasakları kapsamasa da büyük bir satış furyası göremedik. Aksine balina hesap olarak adlandırdığımız büyük hesapların Bitcoin alımlarının devam ettiğini görüyoruz. Piyasa şuan geçiş aşamasında ve Çin dışında yeni normaline alışma sürecinde. Merkeziyetsiz hesaplara ya da soğuk cüzdanlara doğru Bitcoin çıkışları devam ediyor. Bu durumda yatırımcılar Çin haberine rağmen satmak yerine coinlerini kendi korumalarına almaları da yatırımcı bağlılığını gösteriyor. 2022 yılına girmeye ramak kala kalan son yüzde 10’lu arzın da etkisiyle daha orta ve uzun vadeli pozisyon alımlarını görüyoruz. 

Çin’in madencilere ve madencilik ekipmanlarına getirdiği yasağın ardından 41.000 seviyesini test eden Bitcoin bu bölgede doğal bir destek oluşturma çabasında. 39.000 seviyesi aşağı kırılmadığı sürece piyasa panik içerisinde girmeyeceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle var olan pozisyonların zarar kes seviyesinin 39.000 ve aşağısında olmasının sağlıklı olacağını düşünüyoruz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.