DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2043377-2,15%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty)

ABONE OL
Aralık 27, 2022 11:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tıp dilinde abdominoplasty olarak da adlandırılan karın germe ameliyatı estetik bir cerrahi operasyon olup ameliyat türleri içinde en etkilisidir. Karın ve göbek estetiği alanında uygulanan bir ameliyat türü olarak karın germe ameliyatı özellikle hamilelik sonrasında sıklıkla tercih edilir.

 

Karın Germe Ne Kadar Sürede İyileşir?

İyileşme süreci kişiden kişiye değişen karın germe ameliyatında doktorun tavsiyelerine harfiyen uymak oldukça önemlidir. Her gün hareket önerilse de istirahat son derece önemlidir. İlk bir hafta boyunca dikkatli olmak gerekir. Ortalama 10 gün sonra işinin başına dönmek mümkündür.


Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın germe ameliyatında kullanılacak teknik fazla derinin alınacağı bölgeye ve diğer konulara bağlı olarak doktor muayenesi sonucunda kararlaştırılır. Genel olarak, sezaryen izi bölgesinde çizilen bir çizgi ve göbek deliği çevresinden itibaren işaretlenen sarkık ve gevşekliğin olduğu yerlerin fazlası alınarak deride germe işlemi yapılır. Genellikle 3 yöntemle uygulanır:

  • Tam karın germe
  • Mini karın germe
  • Genişletilmiş karın germe


Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

18 yaşın üzerinde olan ve sağlık problemi olmayan her kadın ve erkek karın germe ameliyatı olabilir. Aşırı kilo kaybı sonrasında aşırı deri sarkması, bölgesel yağlanma sorunu yaşayan, karın cilt yüzeyinde çatlaklar oluşmuş, hamilelik dönemi sonrası ve tamamen göbek bölgesinin görünümünden rahatsız olan kişiler bu ameliyatı yaptırabilir.


Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

Bu dönemde cerrahınızın sizden bazı talepleri olacaktır. Ameliyattan 2-4 hafta öncesinde sigara ve alkol benzeri alışkanlıklara son verilmelidir. Kullandığınız vitamin ve aspirin gibi ilaçları bırakmalısınız. Bu esnada ağır diyet rejimlerinden kaçınmak gerekir. Soğuk algınlığı veya enfeksiyon gibi rahatsızlıkların olması durumunda ameliyatın ertelenmesi gerekmektedir.


Karın Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

Karın germe ameliyatı sonrası ilk birkaç gün karın bölgesinde şişlik ve ağrı olması normaldir. Bu ağrı, ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir. Birkaç gün sonra drenler alınır. Genelde, eriyen dikişlerin kullanıldığı bu ameliyatta dikişler alınmaz. Hastanede birkaç gün kaldıktan sonra hasta taburcu edilir. Kişinin kendini tamamen iyi hissetmesi birkaç ayını alabilir. Yaklaşık olarak, 3-6 ay arasında hafif kızarıklık veya kabarıklık görünmesi normaldir.


Karın Germe Ameliyatı iyileşme süreci

Genellikle, karın germe ameliyatı sonrası iyileşme çok kısa sürede olabilir ama iz konusunda biraz uzun sürebilir. Eriyen dikişlerin alınmasına gerek yoktur. Erimeyen dikişler olması halinde 12. Günde dikişler alınabilir. Ortalama olarak 1-3 gün içinde hastanede kalmak yeterli olacaktır. Bir iki hafta içerisinde kişilerin işine dönmesi mümkündür. Yara izleri 3-6 ay içinde kızarıklıklar görülebilir ancak izlerin solması 9 ay ya da 1 yıl sürebilir.


Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Karın germe ameliyatı fiyatları ile ilgili farklı politikalar vardır. Bu farklılıklar özel hastanelerin fiyat politikasına ve çalışan doktorların kendi fiyat politikasına göre değişebilir. Karın estetiği ile ilgili olarak telefonla bilgi almak yerine yüz yüze hastane ve doktorla görüşme sağlamakta yarar vardır.

 

Doğru bir fiyat belirlemesi için doktorun fiziki bir muayene gerçekleştirmesi ve hastanın ihtiyaçlarının tam olarak belirlenmesi ile tedavi planı çıkarılması gerekmektedir. Fiyatları etkileyen bir diğer unsur ise, karın germe ameliyatının türüdür. Mini, orta ve tam karın germe olarak gruplandırılan karın estetiğine göre de fiyatlarda değişiklik görülebilir. Ortalama olarak ortaya çıkan fiyata eğer eklenecek başka maliyetler olursa onlar da eklenir ve hastaya bilgisi verilir. Hastanede bütün hizmetler fiyata dahil olarak değerlendirilir.

https://www.ekremkeskin.com/karin-germe-ameliyati/ bilgi için hemen tıklayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.