DOLAR 32,3414 0.04%
EURO 35,0422 -0.19%
ALTIN 2.318,35-0,02
BITCOIN 22877972,81%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Uçak bileti

Uçak bileti

ABONE OL
Aralık 26, 2022 22:17
Uçak bileti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uçak bileti, üzerinde yolculuk ile ilgili bilgi ve detayların bulunduğu, seyahat için gereken ücretin ödendiğini gösteren bir seyahat belgesidir. Havayolu ulaşımında seyahat etmek için alınan seyahat belgesine de uçak bileti denir. Uçak biletinde rezervasyon numarası, koltuk numarası, PNR kodu, uçağın kalkış ve iniş noktalarının bilgileri yer almaktadır. Nereye yolculuk yaptığınızdan bağımsız uçakla yolculuk için bilet şarttır. Böylelikle bir yada daha fazla koltuk, seyahat boyunca o kişi yada kişilere kiralanmış sayılır. Uçak biletleri paket şeklinde de satışa çıkarılabilir. Ekonomi ve business sınıf uçak biletleri havayolu şirketleri tarafından en sık kullanılan iki pakettir. Yolcular, uçak biletlerini havayolu şirketlerinden ya ad aracı acentelerden satın alabilir. Ayrıca web sitesi ya da mobil uygulamalardan faydalanarak da bilet satın alabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken şey arama motoruna istediğiniz tarih ve destinasyonu yazmak. (Örneğin, 01.01.2023- Küba uçak bileti) Bunun için size geniş arama motoru ve güvenilir ödeme yöntemlerini kullanarak, pek çok havayolu firmasının uçuşlarını karşılaştırabileceğiniz HepsiBurada Seyahat’i öneriyoruz. Uçak bileti almak artık bir kaç dakika uzağınızda. 

Uçak bileti rezervasyonu

Konaklama ve ulaşımda çok sık kullanılan rezervasyon satın almadan önce yer ve bilet ayırtma işlemine denir. Uçak yolculuklarında rezervasyon yaptırmak uygun fiyatlı uçak bileti yakalamaya ve o fiyatı ileriki bir zaman için sabitlemeye yarar. Sezon ortası ve tatil günleri gibi yoğun dönemlerde rezervasyon süresi kısa bir süre ile sınırlıdır. Böyle zamanlarda ücretli rezervasyonla fiyat sabitleyebilir ve satın alma zamanı yaklaştığında bundan haberdar olabilirsiniz. 

Ya sonra?

‘Biletinizi satın aldıktan sonra ne yapılmasını gerek?’ bu sorunun cevabını sizin için derledik.

  1. Bagaj

Normal şartlarda yanınıza alacağınız bagaj 20 kg’a kadar ücretsiz taşınır. Uçağın alt bölümünde taşınan bavulunuzu, check-in sırasında havayolu yetkililerine teslim ederek, yolculuğunuz sonrasında konveyör bandından alabilirsiniz. Eğer kol çantanıza ilave olarak küçük bir bavulunuz varsa bu bavulu kabin bagajı olarak yanınıza alabilirsiniz. Yolculuk sonrası bagajın konveyör bandına gelmesi değişkenlik göstermekle birlikte ortalama 45 dk sürmektedir. Fazla eşyanız olmaması durumunda kabin bagajı tercih etmeniz yolculuk sonrası size vakit kazandıracaktır. Kabin bagajlarında bavulun ağırlığından ziyade büyüklük sınırı vardır. Yalnızca bir adet 55x40x20 cm boyutlarında bir bavul kullanabilirsiniz. 

  1. Check-in

Check-in, uçak bileti nereden alınmış olursa olsun, ister online internet üzerinden ister havalimanında bu işlemler için ayrılmış olan kontuarlardan yapabileceğiniz kimlik doğrulama, bagaj teslimi, koltuk belirleme ve biniş kartının alındığı bir dizi işlemlerin yapılmasına verilen isimdir. Uçak biletinizi satın aldıktan sonra telefonunuza gelen SMS ve mail kutunuza gelen e-posta içinde  uçağın kalkış saatinden 1.5 saat önce havaalanında olmak gerektiği söylenir. Check-in işlemleri genellikle uçağın kalkış saatinden 30 dakika önce son bulur. Check-in kontuarı kapandığında uçuş saati gelmemiş dahi olsa uçağa binemezsiniz ve bilet iadesi de yapılmaz.  

  1. Check-in sonrası yapılacaklar

Check-in işlemlerinizi tamamladıktan sonra size verilen biniş kartında hangi kapıdan uçağa biniş yapacağınız ve hangi koltukta oturacağınız yazacaktır. Ayrıca bagaj teslim ettiyseniz bir de bagaj fişi alacaksınız. Kimlik ibrazı için kimlik kartı, ehliyet ya da pasaportunuzu hazırlayın. Kapı numarasını kontrol ederek güvenlik kontrol noktasına doğru ilerleyebilirsiniz. Bu bölümde x-ray cihazı ile çanta, varsa kabin bagajının ve biletin kontrolü yapılacaktır.  

  1. Uçağa biniş

Güvenlik kontrol noktasından geçince biletinizde yazan uçağa bineceğiniz kapıya doğru ilerleyin. Kapı ve uçuş numarasını ve varış noktanızı kapıya yakın ekrandan kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Örneğin, İstanbul-Trabzon uçak bileti aldıysanız ekranda kalkış İstanbul varış ise Trabzon yazacaktır. Her şeyin doğruluğundan emin iseniz geri kalan kısım sadece oturup uçağa bineceğiniz saati beklemek. Kapılarda bulunan havayolu firmasının yetkilileri kimlik ve bilet kontrolünden sonra sizi sıra ile uçağa alacak ve yönlendirecektir. 

 

Trabzon demişken bu tarihi şehrin gezilecek noktalarını sizinle paylaşmadan geçmek istemeyiz. Hem muhteşem doğası hem de 4000 yılı aşkın tarihi hazineleri ile kültürel açıdan zengin bir kent olan Trabzon, keşfedilmesi gereken bir çok büyüleyici yere sahip. Karadeniz’in en büyük 2. şehri olan Trabzon, Türkiye’nin en ünlü yaylı turizm noktalarından birisidir. Hemen hemen her ilçesinde deniz seviyesinin binlerce metre yükseğinde birçok yaylası bulunuyor. Ayrıca, yüksek havaları, şık dekore edilmiş modern yayla evleri ve doğayla iç içe otelleri her yıl hem yerli hem yabancı turistlerin gözdesi oluyor. Karadeniz kıyısında Ege’nin plajlarını aratmayan plajları, sonsuz mavilik içeren manzaralı otelleri, yaygın yapılan balıkçılık ile taze deniz ürünleri satan restoranları ile yaz aylarında turistler tarafından tercih edilen bir şehir Trabzon. Benzersiz tarihi yapıları görmek için dünyanın her yerinden tarih ve kültür meraklılarının akın ettiği Trabzon, zengin tabiat parklarıyla doğa yürüyüşü ve kamp yapma gibi etkinlikler için ülkemizdeki en olası şehirlerden birisi. Sizin için Trabzonda mutlaka görülmesi gereken 5 yeri derledik, gelin beraber bu büyüleyici şehri beraber keşfedelim. 

 

  • Uzungöl

Trabzon merkeze yaklaşık 99 kilometre, bağlı olduğu Çaykara’ya ise 19 kilometre uzaklıkta bulunan Uzungöl, Trabzon’un en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından birisi. Her yıl akın akın turist misafir eden Uzungöl, Haldizen Deresi’nin doğal bir şekilde önünün kapanmasıyla oluşmuş bir göldür. Deniz seviyesinden 1100 metre yükseklikte yer alır. Çevresi dev çam ormanları ile çevrelenmiştir. Ayrıca Türkiye’nin yağmur ormanları da Uzungöl’de bulunur. 2004 yılında çevre koruma alanı ilan edilmiş ve doğal güzellikleri korunmuştur. 60’dan fazla endemik bitki ve 250’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Uzungöl doğaseverlerin de ilgisini çekiyor. Yaz aylarında deniz bisikleti ve sandallarla gölü gezebilir, yürüyüş yollarında muhteşem doğasıyla iç içe yürüyüşler yapabilirsiniz. 

 

  • Sümela Manastırı

Trabzon’un dünyaca ünlü tarihi hazinelerinden ve en çok bilinen simgesel yapıtlarından birisidir Sümela Manastırı, her yıl pek çok turist ağırlayan bu yapı Meryem Ana Manastırı olacak da bilinir. Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı olan sarp kayalıklara inşa edilen mimari eser, deniz seviyesinden 300 metre yüksekliktedir. Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen yapı Osmanlı İmparatorluğu döneminde de özenle korunmuş. 

  • Trabzon Tarih müzesi

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan ve Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu rivayet edilen evde ziyarete açılan Trabzon Tarih Müzesi, binlerce yıllık Trabzon tarihini ve kültürel yapısını yansıtan zengin içeriği ile göz kamaştırıyor. Türkiye’nin en kapsamlı arşivlerinden biri olan müze, her gün 09:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. 

  • Atatürk Köşkü Müzesi

1890 yılında inşa edilen konağın restorasyon sonrası ziyarete açılan Atatürk Köşkü Müzesi, Rönesans mimarisini yansıtan muhteşem tasarımları işe Trabzon’un en göz kamaştırıcı yapıtlarından birisidir. Çam ormanları arasında çiçek bahçeleri ile bezenmiş olan köşk, aynı zamanda iç mekanda kullanılan teknikleri ile mimari meraklılarının ilgisini çekiyor. Dönem eşyaları ile bezenmiş odalarda gezerken tarihte bir yolculuk yapabilir ve harika kareler yakalayabilirsiniz. Atatürk’ün gezilerinde konaklamış olduğu köşkte kendisine ait tabloları, kişisel eşyaları, porselen takımlarını inceleyebilirsiniz. 

  • Boztepe

Trabzon’un harika manzaralarını seyretmek için uğramanız gereken yerlerin başında Boztepe geliyor. Gündüzüyle gecesiyle Trabzon’un göz alıcı manzaralarına dalabilir ve kentin kuşbakışı keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca Boztepe’de manzara karşısında çayınızı, kahvenizi içebileceğiniz çay bahçeleri ve seyir terasları da bulunmaktadır. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.