DOLAR 34,8921 0.03%
EURO 36,6554 -0.04%
ALTIN 3.046,880,08
BITCOIN 35329744,57%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KAAN Projesi kapsamında 322 bin Özel Güvenlik Görevlisine eğitim verilecek

KAAN Projesi kapsamında 322 bin Özel Güvenlik Görevlisine eğitim verilecek

ABONE OL
Eylül 21, 2021 14:00
KAAN Projesi kapsamında 322 bin Özel Güvenlik Görevlisine eğitim verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019’da temelleri atılan Genel Kolluk – Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon (KAAN) Projesi kapsamında, bu güne kadar 80 bin 150 özel güvenlik görevlisi ile 16 bin 114 genel kolluk personeline eğitimler verildi. Özel güvenlik görevlilerinin görev yaptığı tüm alanlarda etkin,  denetlenebilir bir güvenlik hizmetinin sunulmasını, bu alandaki kalitenin artırılmasını amaçlayan projenin hedefinde yılsonuna kadar 322 bin özel güvenlik görevlisi eğitilmesi var. Özel Güvenlik Sektörünün en köklü ve önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından olan Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU, “Proje kapsamında belirlenen kriterleri sağlayan özel güvenlik görevlilerinin ödüllendirilmesi ile projenin daha da başarılı olacağına inanıyoruz; bu bağlamda Kamu-Özel Sektör işbirliği daha etkin olarak tesis edilecektir” dedi.

 

Özel güvenlik görevlilerinin görev yaptığı tüm alanlarda etkin, denetlenebilir bir güvenlik hizmetinin sunulması ve bu alandaki kalitenin artırılmasını amaçlayan KAAN Projesi'nde bugüne dek 80 bin 150 özel güvenlik görevlisi ile 16 bin 114 genel kolluk personeline eğitim verildi. Özel güvenlik hukuku, yönetici-güvenlik sorumlusunun görevleri, etkili iletişim, genel kolluk-özel güvenlik ilişkileri ile koordinasyon ve acil müdahale gibi konu başlıklarında verilen eğitimlerle; etkin, verimli, denetlenebilir, sürdürülebilir ve ölçülebilir bir güvenlik hizmetinin sunulması amaçlanıyor. 

 

Proje, özel güvenlik görevlilerinin aidiyet duygularının geliştirilmesini, özel güvenlik ve genel kolluk görevlilerinin etkin işbirliği ve koordinasyonu ile olay meydana gelmeden suçun önlenmesini, meydana gelen olaylarda ise en hızlı şekilde olayın genel kolluk görevlilerine bildirilmesini hedefliyor. 

 

Proje kapsamında hayata geçirilen KAAN mobil uygulamasıyla özel güvenlik görevlileri, görev yaptıkları yerlerdeki olayları polis ekiplerine ileterek zaman kaybını da ortadan kaldırmış olacak. Bu çerçevede asayiş olaylarında genel kolluk personelinin olaylara süratli bir şekilde müdahale etmesi de sağlanmış olacak.  KAAN Projesi’nde yıl sonuna kadar 90 bin noktada görev yapan 322 bin özel güvenlik görevlisine eğitim verilmesi hedefleniyor.

 

KAAN Projesi, özel güvenlik görevlilerinin aidiyet duygularını geliştirecek

GÜSOD Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU, “Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nın özel güvenlik şirketlerinden beklentileri kapsamında, gerek eğitim süreçlerinde gerekse de uygulama usül ve yöntemleri konusunda yakın iş birliğinin sağlanması oldukça önemli bir gelişme. Bu bağlamda sistemin etkin olarak işletilmesi kapsamında, mevzuatta bir düzenleme yapılması ve KAAN Projesi’nde belirlenen kriterleri sağlayan başarılı özel güvenlik görevlilerinin kamu ödül sistemi içinde ödüllendirilmeleri ile Kamu-Özel Sektör işbirliğinin daha etkin olarak tesis edileceğine inanıyoruz” dedi.

 

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) hakkında: 

GÜSOD; özel güvenlik sektörünün doğru çalışma ilkelerini ve asgari standartlarını oluşturmayı amaç edinmiş özel güvenlik şirketlerinin yöneticileri tarafından 25 Ekim 1994 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur. Sektörün en eski ve öncü sivil toplum kuruluşudur. GÜSOD, bünyesindeki özel güvenlik şirketlerinde 60 binin üzerinde özel güvenlik görevlisi istihdam edilmektedir. Özel güvenlik sektöründe gerçekleşen cironun yüzde 25’i GÜSOD üyesi şirketlere aittir.   GÜSOD; 2000 yılından bu yana Avrupa’da 23 ülkenin (bu ülkelerin 17’si AB üyesidir) üye olduğu Avrupa Güvenlik Hizmetleri Konfederasyonu’nun (Confederation of European Security Services (CoESS) asli üyesidir. GÜSOD; Konfederasyon bünyesinde aktif olarak faaliyetlerini sürdürmekte, ülkemizde sektör standartlarının gelişim sürecine katkı sağlamaktadır. GÜSOD üyeleri; Bantaş Nakit ve Kıymetli Mal Taşıma ve Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Çetin Grup, Desmer Güvenlik Hiz. Tic. A.Ş., G4S Güvenlik Hizmetleri A.Ş., ISS Proser Koruma ve Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Loomis Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Pronet Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş., TAV Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Tepe Savunma ve Güv. Sis. Sanayi A.Ş.’dir.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.