DOLAR 32,3393 0.17%
EURO 35,2011 0.01%
ALTIN 2.244,570,06
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Geleneksel Türk El Sanatları Estergon Kalesi’nde Yaşatılıyor

Geleneksel Türk El Sanatları Estergon Kalesi’nde Yaşatılıyor

ABONE OL
Ekim 20, 2022 17:50
Geleneksel Türk El Sanatları Estergon Kalesi’nde Yaşatılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Estergon Türk Kültür Merkezi’ne kurulan Geleneksel Türk El Sanatları Atölyelerinde klasik usulde el sanatları icra edilmeye devam ediyor. Üretimin kesintisiz sürdüğü bu merkezde yedi ayrı atölye bulunuyor. Gubari, Minyatür, Tezhip ve Çini, Ebru, Türk El Dokumacılığı, El Nakışı ve Deri İşleme atölyelerinde üretim yapan birbirinden meziyetli sanatçılar ürünlerini belediyenin online satış platformu Keçikoop üzerinden el sanatları meraklılarıyla buluşturuluyor.

 

El emeği göz nuru üretimin yapıldığı Geleneksel Türk El Sanatları Atölyelerini vatandaşların ziyaret edebildiğini söyleyen Keçiören belediye Başkanı Turgut Altınok, “Kalemizin bulunduğu bölge gecekondu ve harap binalardan oluşuyordu. Onları temizleyerek Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisini harmanladığımız kale inşa ettik. İçini de kültür ve sanatımızla dolduruyoruz. Kimliğimizi burada yaşatmaya devam ediyoruz. Türk geleneğini yaşamak isteyen tüm vatandaşlarımızı kalemize bekliyoruz.” dedi.​

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.