DOLAR 32,3402 0.18%
EURO 35,1829 -0.03%
ALTIN 2.243,750,03
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde  La Traviata Rüzgarı

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde La Traviata Rüzgarı

ABONE OL
Ekim 20, 2022 17:50
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde  La Traviata Rüzgarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, dünya opera repertuvarının en önde gelen bestecilerinden olan Giuseppe Verdi'nin, müzik ve dramı ustalıkla birleştirdiği eseri La Traviata, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 22-23 Ekim’de AKM’de sahnelenecek. Sahnelenecek esere İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. 

 

Giuseppe Verdi’nin, Alexandre Dumas’nın Kamelyalı Kadın adlı eserinden operaya uyarladığı La Traviata operası, 22-23 Ekim tarihlerinde, saat 20.00’da AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek. 

 

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik ettiği La Traviata operası, şef Tulio Gagliardo yönetiminde ve Carlos Vilan rejisi ile sahneleniyor. La Traviata’da başrolleri; Eylem Demirhan Duru, Ayşe Şenogul, Levent Gündüz, Oğuz Çimen, Cengiz Sayın ve Cüneyt Ünsal paylaşıyor. Koro şefliğini Orhan Öner Özcan’ın yaptığı eserin, dekorları Kaan Güreşçi’ye, kostümleri Gülay Korkut Dinç’e ışık tasarımı ise Müfit Özbek’e ait. Temsilin konsermeister’ı ise Seda Subaşı Yalçın. 

 

Dünyada ilk kez 16 Mart 1853’te Venedik’te sahnelenen eser, ülkemizde ise ilk olarak 1954 yılında Ankara’da sahnelendi. Dünyada en çok sahnelenen operaların başında gelen eser, “edebiyata dayalı operanın” en tanınmış örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki sanatseverlerce de büyük ilgi gören eser, sorunlu başlayıp, mutsuzlukla sonlanan bir aşk öyküsünü anlatıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.