DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0892 -0.13%
ALTIN 2.297,890,91
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Emirates, IATA Travel Pass Seyahat Cüzdanını Altı Kıtada Uygulayan İlk Havayolu Şirketi Oldu
  • Karşıyaka Haber
  • Ekonomi
  • Emirates, IATA Travel Pass Seyahat Cüzdanını Altı Kıtada Uygulayan İlk Havayolu Şirketi Oldu

Emirates, IATA Travel Pass Seyahat Cüzdanını Altı Kıtada Uygulayan İlk Havayolu Şirketi Oldu

ABONE OL
Ekim 1, 2021 14:30
Emirates, IATA Travel Pass Seyahat Cüzdanını Altı Kıtada Uygulayan İlk Havayolu Şirketi Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emirates, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın dijital sağlık karnesi niteliğindeki Travel Pass’i (seyahat cüzdanı) tüm varış noktalarında yolcularının kullanımına sunarak bu çözümü altı kıtada uygulayan ilk havayolu şirketi oldu.

Aktarma merkezi konumundaki Dubai’den seçilen rotalara yapılan uçuşlarda Nisan ayında gerçekleşen başarılı denemelerin ardından, Emirates, IATA Travel Pass pilot uygulamasını Haziran ayında 12 rotayı dahil edecek şekilde kademeli olarak genişletti. Son olarak ise havayolu firması, bu çözümü global ağının tamamında uygulamaya almak üzere IATA ile bir sözleşme imzaladı.

Şu anda 50 farklı uçuş noktasından seyahat eden Emirates yolcularının kullanımına sunulmuş olan bu sistemin, Ekim itibarıyla 120’yi aşkın Emirates varış noktasının tümünde uygulamaya girmesi bekleniyor.

Emirates COO’su Adel Al Redha, konu hakkında verdiği demeçlerde şu bilgileri paylaştı: “Emirates, IATA Travel Pass gibi teknolojik ürün ve çözümlere yatırım yapmaya devam ediyor; bu sayede, yolcularımıza sorunsuz bir yolculuk ve temassız deneyim imkânları sunarken, havayolu ekiplerimizin de belge kontrollerini daha hızlı bir şekilde ve yasal zorunluluklara uygun olarak gerçekleştirmelerini sağlıyoruz.”

Adel Al Redha sözlerine şöyle devam etti: “IATA Travel Pass konusunda pilot denemelerin ilk günlerinden tamamen uygulamaya geçilen ana kadarki süreçte IATA ile işbirliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayız. Seyahat severler için daha da güvenli ve sorunsuz yolculuklar sağlamak adına çözümün geliştirilmesi konusunda IATA ile yakından çalışmaya devam edeceğiz.”

Operasyon, Emniyet ve Güvenlikten sorumlu IATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Careen ise şu yorumlarda bulundu: “Emirates’in IATA Travel Pass global uçuş ağı kapsamında kullanıma sunması, bu çözümün seyahat için gerekli karmaşık ve adeta labirente dönüşmüş sağlık kriterlerinin yönetiminde kilit öneme sahip bir araç rolünü daha da pekiştirdi. Yolcularına güvenli ve otomatik bir süreç üzerinden bu kriterleri açıklığa kavuşturmak, yönetmek ve işleme tabi tutmak konusunda tek bir noktadan hizmet verilmesi sayesinde yolcular, otomatik süreçlerden yararlanmak suretiyle havalimanında uçuşa hazır halde gelebiliyorlar. Böylece, belge kontrolleri için kuyruğa girmek ve kalabalığın arasında beklemek gibi zorluklar bertaraf edilebiliyor. Bu çözüm, seyahat edenlerin, havayollarının, havalimanlarının ve devletlerin faydasına olacaktır.”

IATA Travel Pass’in  önemli özellikleri

* Seyahatle ilgili en güncel zorunluluklara ilişkin bilgi havuzu: Yolcuların yolculuklarına ilişkin seyahat, test ve aşı şartlarına dair doğru bilgilere erişmesini mümkün kılmaktadır.

* Test merkezlerinin kayıt altına alınması: Yolcuların, kalkış noktalarındaki onaylı COVID-19 test merkezlerine erişmelerini mümkün kılarak varış noktalarında aranan şartları karşılamalarını sağlamaktadır.

* Dijital dokümantasyon: Uygulama sayesinde yolcular, seyahat belgelerini dijital ortamda yönetebileceklerdir. Bu süreç, test sonuçlarının ve aşı belgelerinin doğrudan yetkilendirilmiş laboratuvarlardan ve test merkezlerinden alınmasından itibaren başlar ve bu belgelerin seyahati kolaylaştırmak adına ilgili makamlara ve havayolu firmalarına güvenli ortamda ve kolaylıkla sunulmasıyla son bulur.

Seyahat severler artık, IATA Travel Pass uygulaması üzerinden 1.500’ü aşkın COVID-19 test laboratuvarına erişim sağlayabiliyor ve bu sayı gün geçtikçe artıyor. AB ve Birleşik Krallık vatandaşları, kendi aşı belgelerini uygulama üzerinden kaydedebiliyor. Daha geniş kapsamda doğrulanmış dijital seyahat belgelerinin uygulamaya aktarılması veya yüklenmesi için çalışmalar ise devam etmektedir. Seyahat edenler, uygulamayı cihazlarına indirebilir ve pasaportlarını kullanarak dijital kimliklerini oluşturmak suretiyle uygulamaya kaydolabilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.