DOLAR 32,5619 0.22%
EURO 34,9604 -0.06%
ALTIN 2.434,99-0,03
BITCOIN 20979180,30%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Dogecoin madenciliği nasıl yapılır?

Dogecoin madenciliği nasıl yapılır?

Dogecoin, kripto para piyasası arasında en meşhur coin’lerinden biri.

ABONE OL
Ocak 3, 2023 11:24
Dogecoin madenciliği nasıl yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dogecoin, kripto para piyasası arasında en meşhur coin’lerinden biri. Piyasa değeri bakımından ilk 10’da yer alan DOGE simgeli coin, bir şaka olarak geliştirilse de günümüzde milyonlarca kişinin dahil olduğu bir topluluğa sahip. Meme (şaka) tabanlı coin’lerin öncüsü, ilk altcoin’lerden biri. Dogecoin teknik olarak Bitcoin ve Litecoin ile çok benzer. Bundan ötürü, Dogecoin madencilik ile üretilebilen bir coin’dir.

 

Dogecoin madenciliği, belli madencilik teçhizatına sahip olan tüm yatırımcılar tarafından yapılabilir. Billy Markus ve Jackson Palmer adlı geliştiriciler tarafından kurulan ve 2021 yılında, Elon Musk’ın da etkisiyle dünyanın gündemine giren Dogecoin madenciliği herkes için mümkün. Peki nasıl yapılır, kârlı mı? Dogecoin madenciliği ile ne kadar para kazanabilirsiniz… Bakalım.

Dogecoin madenciliği için ne gerekiyor?

DOGE kazarak madencilik geliri elde etmek için, madencilik donanımına sahip olmanız gerekiyor. Dogecoin blokzinciri ağında gerçekleşen tüm işlemler bir düğüm üzerinde yer alır. Node olarak adlandırılan bu yapılar, ağ içindeki transferlerin gerçekleşmesini sağlar. Bu işlemler yüksek kriptografi şifrelemesi içerdiği için yalnızca işlemci gücü yüksek bilgisayarlar tarafından madencilik yapılabilir.

 

Dogecoin madenci düğümlerinde doğrulama işlemi yapılır ve merkeziyetsiz ağ defterinde kayıtlar tutulur. Bitcoin’de olduğu gibi Dogecoin ağında da bu işlemleri çözen ağ bileşenleri DOGE üzerinden bir blok ödülü kazanıyor. Dogecoin ağında her dakika 10.000 adet DOGE üretiliyor ve madencilere veriliyor.

 

Dogecoin madenciliği yapmak için çok gelişmiş bilgisayarlara gerek yok, bunun için bir dizüstü bilgisayar dahi kullanabilirsiniz. Zira Dogecoin madenciliği için gerekli işlem gücü, çok yüksek değil. Ancak profesyonel şekilde Dogecoin madenciliğine girmek için aşağıdaki donanımları tercih edebilirsiniz:

 

  • CPU
  • GPU
  • ADIC donanımları

 

ASUS, NVIDIA, Bitmain, Sapphire gibi üreticilerin madencilik donanımları ile Dogecoin kazanmak mümkün. Tabii ki burada en önemli faktörlerden biri de fiyat. Zira madencilikte harcamalar dolar üzerinden yapılırken, gelir ise DOGE cinsinden olacak. Kârlı bir yatırım için de, kazanılan kripto paranın gideri karşılaması gerekiyor.

Dogecoin madenciliği kârlı mı?

Madencilikte kâr oranını belirleyen çok faktör var. Satın alınan donanımların fiyatları ve amortismanı, elektrik giderleri bunların başında geliyor. Genellikle elektrik birim fiyatının ucuz olduğu yerlerde madencilik popüler. İşin gider tarafında yazılabilecek madde çok olsa da, gelir tarafı yalnızca DOGE.

 

Yani Dogecoin madenciliğinde kâr etmek için, DOGE’nin belli seviyede olması önemli. Günümüze, bir DOGE 0,07 dolar seviyesinden işlem görüyor. DOGE’nin tarihi zirvesi ise 0,7 doların üzerindeydi.

 

Ayda 100 bin Dogecoin kazanan bir madenci, 7000 dolarlık DOGE kazanacaktır. Giderinin de 6000 dolar olduğunu düşünelim. Bu madenci, DOGE’nin yeniden 0,7 dolar olması durumunda aylık 70.000 dolar kazanır. Buna karşın, DOGE’nin 0,05 dolara gerilemesi durumunda aylık gelir de 5000 dolara düşer ve bu durumda madenci zarar eder. Dogecoin ve diğer kripto piyasası madencilik sürecinde tüm gelir ve giderlerin iyi analiz edilmesi çok önemli.

 

Dogecoin satın alarak, dünyanın en popüler meme coin’ine portföyünüzde yer vermek istiyorsanız, en düşük işlem komisyonu ile 10 milyondan fazla yatırımcının tercihi olan Kucoin’de hesap oluşturabilirsiniz. Yatırımların güvence altına alındığı sigorta fonu, lisanslı şirket güvencesi ve 600’den fazla coin’in listelenmesi, Kucoin’i öne çıkaranlardan.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.