DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0604 -0.22%
ALTIN 2.281,740,20
BITCOIN 22838891,33%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Darüşşafaka bağışçılarından “Eğitimde Fırsat Eşitliği”ne anlamlı katkı: Hobileri iyiliğe dönüştü yüzlerce öğrenciye destek oldu
  • Karşıyaka Haber
  • Gündem
  • Darüşşafaka bağışçılarından “Eğitimde Fırsat Eşitliği”ne anlamlı katkı: Hobileri iyiliğe dönüştü yüzlerce öğrenciye destek oldu

Darüşşafaka bağışçılarından “Eğitimde Fırsat Eşitliği”ne anlamlı katkı: Hobileri iyiliğe dönüştü yüzlerce öğrenciye destek oldu

ABONE OL
Eylül 30, 2021 14:50
Darüşşafaka bağışçılarından “Eğitimde Fırsat Eşitliği”ne anlamlı katkı: Hobileri iyiliğe dönüştü yüzlerce öğrenciye destek oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Darüşşafaka Rezidansları’nda yaşayan bağışçıların bir yıl boyunca ürettiği el emeği göz nuru eserler Yakacık Rezidans’ta düzenlenen "Geleneksel Kermes" etkinliğinde satışa sunuldu. Elde edilen gelir, Darüşşafaka’da okuyan 1.000’e yakın öğrencinin eğitimi için Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlandı.

Darüşşafaka’nın rezidans bağışçıları tarafından düzenlenen "Geleneksel Kermes" etkinliği geçtiğimiz günlerde Darüşşafaka Yakacık Rezidansı’nda düzenlendi. Bağışçıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, rezidans üyeleri bir yıl boyunca hobi odalarında ürettikleri ürünleri hazırlayıp satışa sundu. Örgüden dikişe, keçeden ahşap boyamaya, takı tasarımından resme, seramikten rölyefe, nakıştan dantele kadar çeşitli el işlerinin yer aldığı kermes organizasyonuna 50’nin üzerinde Darüşşafaka bağışçısı katılırken, satışlardan toplam 50 bin TL’nin üzerinde bir gelir sağlandı. Söz konusu gelir, Darüşşafaka’da okuyan 1.000’e yakın öğrencinin eğitimine destek olmak için Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlandı. Etkinliğe katılan bağışçılar, eğitimde fırsat eşitliği misyonuna katkı vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

ÖMÜR BOYU SAĞLIK GÜVENCESİ

Türkiye’de ileri yaş bakımında uzmanlaşmış kurumlar arasında başı çeken Darüşşafaka, 1997 yılından bu yana rezidans hizmetlerini sürdürürken, bugün itibarıyla kurumun Türkiye genelindeki toplam 4 rezidansında 500’e yakın kişi ikamet ediyor. Darüşşafaka Cemiyeti, 1997 yılında hizmete açtığı Yakacık Rezidans’ın ardından Maltepe, Şenesenevler ve Urla Rezidansları’nı hayata geçirirken; sistem tek seferlik toplu bağış şeklinde işliyor. Rezidanslarda verilen hizmetlerden ve ömür boyu sağlık güvencesinden yararlanabilmek için Darüşşafaka Cemiyeti’ne bir kereye mahsus toplu bağış yapmak ve 65 yaşının üzerinde olmak gerekiyor. 

65 yaş ve üstü kişilere sağlıklı, güvenli, konforlu “ikinci bahar” olanağı tanıyan Darüşşafaka Rezidansları ömür boyu sağlık güvencesinin yanı sıra, kişiye özel tasarlanmış odalar, sağlık ve güvenlik birimleri, spor salonları, fizik tedavi üniteleri gibi hizmetler sunuyor. Darüşşafaka Rezidansları’nda, 24 saat sağlık hizmeti veriliyor. 

ÖĞRETMENLER EŞLİĞİNDE ÖZEL KURSLAR

Psikososyal servis tarafından hazırlanan program çerçevesinde bağışçılar gezilere, konserlere, tiyatroya, sinemaya, alışveriş merkezlerine, bale ve opera gösterilerine gitme fırsatı buluyor. Bağışçılar aynı zamanda, profesyonel hobi öğretmeni eşliğinde resim, örgü, nakış, takı tasarımı, maket, rölyef, yemek yapımı gibi farklı uğraşlarda bulunabiliyor. 

Bağışçılar standart ve süit daire alternatifleri arasından istediklerini seçebiliyor. İsterlerse dairelerinin dekorasyonunu değiştirebiliyor ya da evindeki eşyaları rezidanstaki dairesine getirebiliyorlar. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.