DOLAR 32,5458 0.12%
EURO 35,0031 -0.11%
ALTIN 2.432,70-0,13
BITCOIN 2089682-0,55%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Coats Sustainable Brands 2021’de Sürdürülebilirlik Vizyonunu Aktardı

Coats Sustainable Brands 2021’de Sürdürülebilirlik Vizyonunu Aktardı

ABONE OL
Eylül 21, 2021 14:20
Coats Sustainable Brands 2021’de Sürdürülebilirlik Vizyonunu Aktardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

En geniş kapsamlı küresel amaca yönelik markalar ve liderler topluluğu Sustainable Brands, bu yılki İstanbul buluşmasını rejeneratif -yenileyici işin gücünü ortaya çıkarmak hedefiyle gerçekleştirdi. Coats’un sponsorları arasında yer aldığı zirve, dünyadaki en iyi yenileyici ve sürdürülebilir marka hikâyelerini dinleme fırsatı sundu. Coats’un sürdürülebilirlik vizyonunu anlatan Coats Giyim ve Ayakkabı Ürün Direktörü Sonya Manolova, sürdürülebilirliği ürünün daha tasarım aşamasında devreye almak gerektiğine dikkat çekerek moda dünyasında üretilen elbiselerin yüzde 75’inin kullanım ömrü dolduğunda ayrıştırılmadığı için çöpe gittiğini söyledi.

 

Sustainable Brands, markaların toplum için bir amaç sahibi olması gerektiğinden yola çıkarak bu yılki İstanbul buluşmasını rejeneratif-yenileyici işin gücünü ortaya çıkarmak amacıyla düzenliyor. 15 Eylül’de başlayan ve 3 gün süren zirve, sürdürülebilirlik konusunda önemli çalışmalara ve uygulamalara imza atan markaların ilham verici hikâyelerini dinleme fırsatı sundu.

 

Tekstil endüstrisinde en büyük zorluk ayrıştırma ve geri dönüşüm

 ‘Sürdürülebilir İşe Doğru Rotayı Değiştirmek’ başlığıyla düzenlenen panelde,  sürdürülebilirlik hikâyesini paylaşan Coats markası için bu konu stratejik bir öneme sahip. Coats Giyim ve Ayakkabı Ürün Direktörü Sonya Manolova, panelde yaptığı konuşmada tekstil endüstrisindeki atık sorununa dikkat çekerek, “İş yapış şeklimizi değiştirmek, çevresel sorunlara yol açan zorlukların üstesinden gelmek için çok önemlidir. Dünyada her yıl 100 milyon ton işlenmemiş tekstil ürünü üretiliyor ve çoğu ya çöpe atılıyor ya da yakılıyor.   Maalesef çok azı geri dönüşüm işlemine tabi tutuluyor. Bunun nedeni, tekstil ürünlerinin çoğunda farklı malzemelerin veya kompozitlerin bir arada kullanılması. Ürün kullanım ömrünü doldurduğunda bu malzeme ve içeriklerin nasıl ayrıştırılacağı ve geri dönüştürüleceği büyük bir zorluk olarak karşımıza çıkıyor. Dikiş iplik de bu zorluğun bir parçası” dedi.

 

Coats iplikleri düşük maliyetli ayrıştırmaya imkân sağlıyor

Konuşmasında denim örneğini veren Manolova şöyle devam etti: “Örneğin hepimizin kullandığı denim, pamuk içeriklidir. Ancak kullanılan dikiş ipliği polyester olduğunda durum değişiyor. Bu denim artık yaşam döngüsünün sonuna geldiğinde geri dönüşüm için önce parçalarına ayırmanız gerekiyor. Bütün bu süreç manuel bir süreç, dolayısıyla hem zaman alıyor hem de oldukça maliyetli. Bu yüzden bu denimlerin çoğu kendini çöpte buluyor.

Sürdürülebilirlik ürünün henüz tasarım süresinde devreye alınmalı. Coats olarak, müşterilerimizin sürdürülebilirlik stratejilerini desteklemek ve döngüsel ekonomiye öncülük etmek üzere yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla Eko-Yolculuk yol haritasını oluşturduk.  Bu çözümlerden biri, dikiş ipliğini malzeme türü açısından kumaşla eşleştirmektir. Böylece iplik kumaş için kullanılan aynı kimyasal işleme tabi tutularak geri dönüştürülebilir. Bir diğer çözüm ise giysiyi geri dönüştürmek, yeniden işlevlendirmek ve yeniden kullanmak için düşük maliyetli ve kolay ayrıştırmaya imkân sağlayan iplik kullanımıdır. Yine de en doğru çözüm, kullanım ömrü sonu için kurgulanacak sürdürülebilirlik stratejisinin, henüz ürün tasarım aşamasındayken düşünülmesi olacaktır. Coats olarak sektörde yakın iş birlikleri ile baştan sona tüm tedarik zincirine katkıda bulunuyor, tekstil ve hazır giyim endüstrisi için daha sürdürülebilir ve çevreye duyarlı çözümler üretmek için çalışıyoruz”.

 

Coats hakkında

Coats, 260 yıllık köklü tarihi ve yenilikçi kültürü ile dünyanın en eski ve lider endüstriyel iplik şirketidir. 6 kıtada 50’ye yakın ülkede yaklaşık 18.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. 2020 yılı geliri 1,2 milyar dolardır. Hazır giyim ve ayakkabı sektörlerine tamamlayıcı ve katma değerli ürünler, hizmetler ve yazılım çözümleri sunan Coats; ulaştırma, telekomünikasyon ile enerji ve kişisel koruma gibi alanlarda da yüksek teknolojili performans malzemeleri geliştirmek için yenilikçi teknikler uygular.

Genel merkezi Birleşik Krallık'ta bulunan Coats, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören FTSE 250 endeksinde yer almaktadır. Ayrıca sorumlu ve etik yatırım endeksi FTSE4Good Index Series'in bir bileşeni, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin imzacısı ve döngüsel ekonomi konusunda çalışmalar yürüten Ellen MacArthur Vakfı'nın bir üyesidir. Coats, Bilim Tabanlı Hedefler girişimi kapsamında iklim konusundaki en yüksek hedef olan 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt etmiştir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.