DOLAR 32,3264 0.22%
EURO 35,1043 -0.13%
ALTIN 2.281,730,20
BITCOIN 22887881,74%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
CMO’ların Şirketlerin Büyüme Hedeflerindeki Rolleri Her Zamankinden Fazla

CMO’ların Şirketlerin Büyüme Hedeflerindeki Rolleri Her Zamankinden Fazla

ABONE OL
Ekim 15, 2021 09:30
CMO’ların Şirketlerin Büyüme Hedeflerindeki Rolleri Her Zamankinden Fazla
0

BEĞENDİM

ABONE OL

WPP’nin düzenlediği ve IRG kurucularının konuk olduğu etkinlikte, CMO’ların büyüme stratejilerindeki değişen ve de artan rolüne vurgu yapıldı.

CMO’ların şirketlerin büyüme hedeflerindeki rolleri artık her zamankinden daha fazla

Kar amacı gütmeyen büyüme enstitüsü The Institute for Real Growth (IRG)’un kurucuları, WPP’nin etkinliğinde liderlerin büyüme konusunda yaşadığı zorluklardan bahsederken, “İnsanlaşmış Büyüme” kavramına dikkat çektiler. Marc de Swaan Arons ve Frank van den Driest, IRG’nin SpencerStuart ile yaptığı ‘The da Vinci Growth CMO’ çalışması hakkında da bilgiler verdiler.

 

Günümüzde şirketler kendilerine yeni bir büyüme türü arıyorlar. İş ortaklarının, müşterilerin, toplulukların ve sermaye piyasalarının ihtiyaçlarını karşılayan bir büyüme. Kar amacı gütmeyen büyüme enstitüsü Institute for Real Growth, bu büyümeye “İnsanlaşmış Büyüme” diyor. IRG, konuya dikkat çekmek ve CMO’ların büyüme stratejilerindeki gelişip dönüşen rollerini daha iyi anlamak için “da Vinci Growth CMO” çalışmasını yürüttü. 

Dünyanın en büyük reklam ve halkla ilişkiler şirketi olan WPP’nin 11 Ekim günü İstanbul’da Galeri Feriye’de düzenlediği etkinliğe konuk olan IRG’nin iki kurucusu Marc de Swaan Arons ve Frank van den Driest,  IRG’nin SpencerStuart ile yaptığı The da Vinci Growth CMO çalışması hakkında bilgiler verdiler.  IRG’nin dünyadaki benzer etkinlik serilerinin ilki WPP Türkiye ile gerçekleştirildi, Türkiye’deki ulusal ve uluslar arası şirketlerden ve WPP ajans yöneticilerinden oluşan 70’in üstünde üst düzey yönetici ve CMO, etkinliği yerinde takip etti. 

The Institute for Real Growth (IRG), WPP tarafından kurulmuş, kar amacı gütmeyen, hizmet verdiği müşterilerinin büyüme stratejilerine destek olmak için kurulmuş bir eğitim enstitüsü. IRG, vizyonunu “CMO'ların ve diğer büyüme liderlerinin, benzer örnekler, uzmanlar ve en iyi uygulamalarla bağlantı kurarak daha insancıl bir büyüme sağlamasına yardımcı olmak” olarak özetliyor. IRG’nin kurucularından, Marc de Swaan Arons kariyerinde 18 yıl boyunca hem CMO hem de “Executive Chairman” koltuğunda bir çok markaya danışmanlık veren bir isim. Marc, 2019 yılında Frank van den Driest ile birlikte IRG’yi kurmuştu. Frank van den Driest ise tutkulu, pragmatik ve sonuç odaklı olmasıyla tanınan bir düşünce lideri ve küresel marka pazarlama stratejisi geliştirme ve uygulamasında deneyimli ve yetkin bir danışman. 

Etkinlikteki konuşmalardan ve ‘da Vinci Growth CMO’ araştırmasından öne çıkan bazı noktalar şunlar oldu:

  • Günümüze kadar uygulanan geleneksel büyüme stratejileri artık büyüme hedeflerini karşılamaktan uzak kalabiliyor. Bu nedenle herkesin yeni formüllerle büyüme odağını ve stratejilerini gözden geçirmeleri gerekiyor.
  • Büyük yatırımlar yaparak rekabetteki oyuncuları, oyunun dışında tutmaya çalışmaya dair stratejiler, artık teker teker birer başarısızlık öyküsü oluşturmaya başladı. 
  • Yepyeni iş modelleri gelişiyor, buna göre de büyüme stratejileri yeniden şekilleniyor.
  • Tüketici davranışlarındaki ve markaları değerlendirme kriterlerindeki değişim de bu anlamda beklentilere uyumlu büyüme stratejilerinin şekillenmesinde önemli rol oynuyor. 
  • Markaların geleceğe, çevreyi, dünyayı, gezegeni korumaya yönelik attıkları adımlar marka seçimlerine etki ediyor. 
  • Ve CMO’ların üzerindeki baskı gün geçtikce artıyor, bu baskı CMO’ların yaptıkları işi dün yaptıkları gibi yapmamasına sebep olacak degişimleri de beraberinde getiriyor.
  • Pazarlamaya, CMO’lara şirketin büyüme hedeflerine ulaşması anlamında her zaman olduğundan daha büyük roller biçiliyor. 
  • Bugün şirketler harcadığı her bütçeyi on yıl öncesine göre farklı harcıyor. Bu nedenle, kaçınılmaz olarak, bazı şirketlerin dikkati gerçek büyüme kaynaklarından uzaklaşıyor ve parlak dijital oyuncaklara odaklanıyor. 
  • CMO’lar tüm bu ve benzeri yanlışlardan uzaklaşarak, başarılı bir şekilde günümüz tüketicisi tarafından destek gören marka ve pazarlama stratejilerini ortaya koymalı. 
  • Artık öğrenmekten asla vazgeçmeyen, meraklı, çevik, işbirliğine değer veren, ilgili, hızlı, etkili ve tutkulu CMO’ların zamanı. 
  • Yeni bir liderlik anlayışı ile yeni dünya düzeninin davranışsal değişimlerini takip ederek adapte olmuş başarılı işlerin arkasında artık yeni bir CMO gerçekliği yatıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.