DOLAR 32,5175 0.19%
EURO 34,7533 0.04%
ALTIN 2.489,601,12
BITCOIN 20446432,26%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
8. Eker I Run Koşu Yarışı, Uludağ ve Bursa’nın doğal güzelliklerini sporcularla buluşturacak

8. Eker I Run Koşu Yarışı, Uludağ ve Bursa’nın doğal güzelliklerini sporcularla buluşturacak

ABONE OL
Eylül 30, 2021 19:20
8. Eker I Run Koşu Yarışı, Uludağ ve Bursa’nın doğal güzelliklerini sporcularla buluşturacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yıl Ekim ayında binlerce koşucuyu Bursa’da ağırlayan Eker I Run için heyecan artarak devam ediyor. 2-3 Ekim 2021 tarihlerinde, “Bir Adım At, Fark Yarat” mottosuyla sekizinci kez gerçekleştirilecek organizasyon, bir kez daha doğayla sporu aynı platformda buluşturacak. Türkiye’nin ilk dağdan aşağı yol maratonu olan 42K Maratonu’na Uludağ’da, 1.810 metre rakımda start verilecek 8. Eker I Run’da, maraton koşucuları finiş takını ise 117 metre rakımdaki Eker Meydan’da verecek. 42K Maratonu’nun yanı sıra gerçekleştirilecek 15K, 5K ve Paten Yarışı ile Minik Adımlar Koşusu’nda da katılımcılara yeşilin ve mavinin farklı tonları eşlik edecek. 8. Eker I Run’ın eğlence merkezi ise Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Eker Meydanı olacak.

 

Sektörünün en yenilikçi markalarından Eker Süt Ürünleri, spor tutkunlarını yine Eker I Run için Bursa’da buluşturacak. 2-3 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyon, her yaştan kişinin spor yapmasını, sağlıklı yaşam için koşmasını ve doğa ile buluşmasını sağlayacak.

 

42K Maratonu boyunca sporcular doğanın içinde koşacak

 

Eker I Run’ın en özel yarışı ise ilk kez 2019 yılında düzenlenen 42K Maratonu olacak. Uludağ’ın eşsiz doğal ortamında başlayacak yarış, Nilüfer İlçesi’ndeki Eker Meydan’da tamamlanacak. 

 

Parkurun 18.7 kilometrelik bölümü ise 1.000 rakımın üzerinde olacak. Yarış boyunca katılımcılar hem maraton deneyimini yaşayacak hem de doğanın kendilerine eşlik etmesine tanıklık edecek. Türkiye’nin ilk dağdan aşağı yol maratonunda dereceye giren sporculara çok özel ödüller de verilecek. Uludağ oteller bölgesinde 1.810 metre rakımda başlayacak ve rakımı giderek alçalacak yarış parkurunda Uludağ’ın güney yamacındaki yollar kullanılacak. 

 

42K Maratonu 3 Ekim’de sabah 07:30’da Türkiye’de kış turizminin lideri Uludağ Oteller Bölgesi’nde Bursa’nın simgesi ve dünyanın en modern teleferiklerinden biri olan Bursa Teleferik’in 1795m’deki “Kurbağa Kaya Teleferik İstasyonu”ndan start alacak.   

 

Kurbağa Kaya Teleferik İstasyonu’ndan Uludağ’ın arka yüzü denilen güney yamacına doğru Milli Park içindeki ormanlık yoldan Sarıalan sapağından geçerek zengin mineralleri ve lezzetli kaynak suyu ve kiraz ağaçları ile ünlü Kirazlı Yayla üzerinden Milli Park gişelerinden Uludağ’ın eteklerinde kurulmuş tarihi asırlara dayanan şirin bir köy olan Kirazlı Köyü’nden geçerek 1200’lü yıllarda kurulan tarihi bir orman köyü Mürseller Köyü üstünden Uludağ’ın güney eteklerindeki doğal güzellikteki yemyeşil ormanı ve doğa ile iç içe kuş sesleri eşliğinde benzersiz bir manzaraya sahip Tuzaklı Köyü’nden devam edecek. 

 

Doğa aşığı koşucular, tarihe yolculuk yapacak

 

Tuzaklı Köyü manzarası eşliğinde koşucular, Bursa’nın içme suyunun temin edildiği,  kampçıların, piknikçilerin ve balıkçıların uğrak noktası, doğa harikası yeşili bol, oksijeni bol, sessizliği, sakinliği ve güzel manzarası ile huzur veren Doğancı Barajı’nın virajlı yolundan kıvrılarak eşsiz güzelliğinin yanı sıra son yıllarda “Köy Sofrası” kahvaltısı ile gündeme gelen Doğancılı Köyü’nün mesire alanları üzerinden üzümleri ve şarapları ile ünlü, doğa ve tarihin iç içe olduğu 2000 yıllık muhteşem bir köy olan Misi Köyü içinden tarihe selam vererek Bursa Orhaneli yolu birinci kilometresinde yer alan Eker Meydan’a varacak. 

 

Doğa aşığı koşucular, Eker I Run 42K Maraton yarışı ile Bursa’nın güzelliklerinden tarihe yolculuk yaparak mükemmel bir deneyim yaşayacak. Ayrıca 15K, 5K, Paten Yarışı ve Minik Adımlar Koşusu’na katılacak sporcular da parkuru doğal güzelliklerle birlikte kat edecek.

 

 

Bursa, pek çok branştan sporcu ve sporseveri ağırlıyor

 

Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Bursa, yaklaşık 7000 yıllık tarihi ile Bithynialılardan   Lidyalılara, Perslerden Romalılara, Bizans’tan Osmanlıya pek çok medeniyetin izlerini taşımakta ve pek çok etnik kültüre ev sahipliği yapmakta. 

 

Uludağ, Bursa İpeği ve nadide kumaşları, Yeşil Camii, Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu, Kılıç-Kalkan Oyunu, Kapalı Çarşısı, Kaplıcaları, Kestane şekeri ve İskender kebabı, Bursa şeftalisi gibi efsane lezzetleri, kente hayat veren anıtsal çınar ağaçları gibi simgeleri ile farklı kültürlerin buluşma noktası olan Bursa, her yıl spor turizmi için de kayaktan bisiklete, koşudan trekkinge pek çok spor branşında binlerce sporcuyu ve sporseveri ağırlıyor.   

 

Kamu kurumları ve markalardan güçlü destek

 

Eker I Run organizasyonu, sporculara en üst düzeyde yarış deneyimi sunmak için kamu kurumları ve markalardan çok güçlü partnerlik desteği de alıyor.  

 

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Adım Adım, Michelin, Limak Enerji, AXA Fit,  Bursa Teleferik, Romatem, 6000 Meydan, Polar, Has Tavuk, Komagene, Uludağ Premium Kaynak Suyu Actifoam, Plus Timing, RitiModa, Kent Vizyon, Sheraton Bursa Hotel, Hisar Reklam, Yonca Jimnastik ve ExtremePark Bursa  organizasyona destek veren paydaşlar olacak.

 

Eker I Run, sağlıklı yaşam için koşmak isteyen herkesi Bursa’ya davet ediyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.