DOLAR 32,3152 0.2%
EURO 35,1218 -0.03%
ALTIN 2.294,120,74
BITCOIN 22900762,40%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Yataş ve El Bebek Gül Bebek Derneği’nden Prematüre Bebekler İçin Önemli İş Birliği

Yataş ve El Bebek Gül Bebek Derneği’nden Prematüre Bebekler İçin Önemli İş Birliği

ABONE OL
Kasım 16, 2022 15:20
Yataş ve El Bebek Gül Bebek Derneği’nden Prematüre Bebekler İçin Önemli İş Birliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Minik Kahramanlar Uykunun Mucizesiyle Büyüyecek 

 

Türkiye’nin sağlıklı uyku denildiğinde ilk akla gelen markalardan biri olan Yataş Bedding, prematüre bebeklerin sağlıkla büyümesine destek olmak için El Bebek Gül Bebek Derneği ile güçlerini birleştirdi. Yataş Bedding, derneğe maddi desteğin yanı sıra nest ve kuvöz örtüsü üretimi için kumaş ve anne-bebek uyum odaları için JunoYeni Doğan Bebek Yatağı bağışında bulundu.

 

Türkiye’nin yenilikçi uyku markası Yataş Bedding, El Bebek Gül Bebek Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği Uykunun Mucizesi ile Büyüyen Mini Kahramanlar projesinidüzenlediği bir basın toplantısıyla duyurdu.Yataş Bedding Pazarlama Direktörü Selmin Gündoğdu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda El Bebek Gül Bebek Derneği Başkan Yardımcıları Binnur Peker ve Neval Pınar Yılmaz Şafak, oyuncu ve aynı zamanda prematüre annesi Ayça Bingöl, Yataş Uyku Kurulu uzmanları Uzman Klinik Psikolog Fundem Ece ve Fizyoterapist Yonca Görgül de katıldı.

 

YataşBedding, prematüre bebeklerin gelişimine destekte bulunmak ve bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen iş birliğini Dünya Prematüre Bebek Günü kapsamında duyurarak projenin farkındalığını artırmayı amaçladı. Proje çerçevesinde Yataş Bedding, El Bebek Gül Bebek Derneği’ne maddi desteğin yanı sıra gelişimini tamamlayana kadar kuvözde tutulan prematüre bebeklerin kuvözde kendini rahat ve güvende hissetmesine yardımcı olan nest;  bebeği rahatsız edebilecek ışık ve sesleri azaltan kuvöz örtüsü üretimi için kumaş; prematüre bebeklerin anneleri ile eve dönmeden önce bir araya gelerek temasta bulunduğu anne – bebek uyum odalarında bakıma yardımcı olmak için doğumdan itibaren bebeği doğru pozisyonda tutan, rahat ve güvenli bir ortam sağlayan ve uyku bölünmelerini azalttığı için uyku kalitesini artıran Juno Yeni Doğan Yatağı bağışı gerçekleştirdi.

 

“Yaşama sarılan minik kahramanlar uykunun mucizesiyle büyürken onlara destek oluyoruz”

Prematüre bebeklerin hayatında uykunun değerini hatırlatan YataşBedding Pazarlama Direktörü Selmin Gündoğdu, şunları söyledi: “Sağlıklı ve düzenli uyku hepimizin bedensel ve zihinsel sağlığı için büyük önem taşıyor, çocukların gelişimini destekliyor. Ancak prematüre bebeklerde uyku çok daha önemli… Çünkü anne karnında tamamlanamamış gelişimlerini kuvözde uyuyarak, korunarak tamamlıyorlar. Prematüre bebekler günde 15 ila 22 saat uyuyor. Düşünsenize bazen bir güne yakın uykuda kalıyorlar. Annelerine kavuşacakları güne kadar onları büyüten, geliştiren en önemli etkenlerden biri uyku… Biz de herkesin uykusunu düşünürken prematüre bebeklerimizi de unutmuyoruz. El Bebek Gül Bebek Derneği ile birlikte yaşama sarılan minik kahramanlar uykunun mucizesiyle büyürken onlara destek oluyoruz. Kuvöz kullanımında çok büyük bir önem taşıyan nest ve kuvöz örtüsü üretimi için kumaş desteği veriyoruz, bebeklerimizin anneleriyle bir araya geldiği anne-bebek uyumodalarında kullanılması içinJuno Yeni Doğan Bebek Yatağı bağışlıyoruz. Bebek yoğun bakımlarında aldıkları tedavilere destek olmak için ise maddi destek sağlıyoruz. Dileğimiz bütün minik kahramanların uykunun mucizesi ile büyümesi…”

 

 

“Prematüre bebeklerin hayatına dokunacağız”

Yataş’a bu projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür eden El Bebek Gül Bebek Derneği Başkan Yardımcısı Binnur Peker ise şöyle konuştu: “Prematüre bebeklerin ve onların ailelerinin hayatlarına dokunacak Uykunun Mucizesi ile Büyüyen Mini Kahramanlar projesi çok değerli… Çünkü maalesef Türkiye’de her 10 bebekten biri erken doğuyor.  Bu yadsınamayacak kadar önemli bir rakam… Erken doğan bebekler gelişimlerini tamamlamadıkları için uzun süre yenidoğan ünitesi bakımına ve kuvöz bakımına ihtiyaç duyuyor. Bu sağlanamadığı takdirde bebeğin ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşması kaçınılmaz oluyor. Biz bu bebeklere Yataş ile birlikte mini kahramanlar diyoruz. O minik bedenler uygun ortam sağlandığında, hayata o kadar güçlü tutunuyorlar ki… Yataş’ın bize sağladığı özel kumaşları da nest ve kuvöz örtüsüne dönüştürerek daha çok bebek yoğun bakım ünitesine ürün desteği sağlayacağız. Yataş yeni doğanlarda da kullanılabilen en özel ürünlerinden biri olan Juno’yu da prematüre bebeklerimiz için bağışlıyor. Hastanelerde bebeklerimiz ve annelerini buluşturan anne-bebek odalarında Juno Yeni Doğan Bebek Yatağı kullanılacak.‘’

 

“O günlerden geçmiş bir anne olarak bugün bütün bu zorlukları aşmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum!”

Toplantıda bir prematüre annesi olarak deneyimlerini paylaşan Ayça Bingöl şunları söyledi: “Prematüre annesi olmak gerçekten çok zor bir duygusal yük… Prematüre annesi olarak ben, hamileliğim boyunca ayağa kalkamadan yatmanın, bir an önce büyümeleri için bebeklerime süt sağmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. O günlerden geçmiş bir anne olarak bugün bütün bu zorlukları aşmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum ve umarım bu yolda yürüyen bütün anneler de bu süreci aşacak. 13 hafta boyunca mücadeleci kızlarımla hiç kalkmadan yattık. Şimdi bakınca kızlarımla yaşadıklarımıza çok şaşırıyorum. Bu süreçte sosyal destek ağlarına ve babaya büyük ihtiyaç duyuluyor, annelerin yalnız olmadıklarını hissetmeleri ve profesyonel yardım istemekten çekinmemeleri gerekiyor. Tüm bu destekleri sağlayan El Bebek Gül Bebek Derneği ile bu projede birlikte yürümek çok değerli benim için. Neye ihtiyaç var, ne zaman ihtiyaç var, neler yapılabilir herkesten çok biliyorlar ve harika çalışmalar yapıyorlar. En büyük destekçileriyim. Yataş Bedding’e de yine burada teşekkür etmek istiyorum. El Bebek Gül Bebek Derneği’ne yaptıkları maddi bağışın yanı sıra yoğun bakım ünitelerine prematüre bebeklerin gelişimi için gerekli olan uykunun en etkin şekilde sağlanması için bağışladıkları ürünler, bebeklerin hayata tutunmasına destek olacak.”

 

Prematüre doğum annenin psikoloji ciddi şekilde etkiliyor

Yataş Uyku Kurulu uzmanlarından Uzm. Psk. Fundem Ece, toplantıda prematüre annelerin yaşadığını psikolojik problemlere değindi. Annelerin bu süreçte anksiyeteye varan sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Ece, şunları anlattı: “Bu güzel ve değerli proje vesilesiyle sizinle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizin de bildiğiniz üzere annelik daha hamile olduğunuzu öğrendiğiniz ilk günden itibaren başlayan bir duygu. O sağlıkla doğsun büyüsün, kucağınıza alıp onu hissedip sevgiyle kucaklayın istiyorsunuz. Ve böyle duygular yaşarken bebeğinizin erken doğduğunu düşünün. Erken doğumun olacağını fark ettiğiniz andan itibaren çok zorlu bir sürecin içinde giriyorsunuz. Bu süreçte bebeğe kendisini güvende hissettmesi de çok kıymetli. Örneğin erken doğan bebekler, onları etkileyebilecek her türlü uyarana karşı savunmasız olabiliyorlar. Dolayısıyla onları güvende hissettirmek için nestleri kullanıyoruz. Nest temelde rahmi taklit ederek bebeğin güvende hissetmesini sağlar ve gelişimi destekler. Bebeğin pozisyonunu desteklemek için uygun ortam gerçekleştiğinde fiziksel gelişimi de kolaylaşmaktadır. Nestler sayesinde, bebekler kuvözde kendisini rahat ve güvende hisseder, annelerine kavuşacakları güne kadar sağlıklı bir şekilde gelişimine devam ederler”.

 

Prematüre bebeklerin gelişimi için fizyoterapist desteği gerekiyor

Prematüre bebeklerde ileride ortaya çıkabilecek emekleme ve yürümede gibi motor becerilerde gecikme, hareket problemlerinin fizyoterapiye erken müdahale kapsamında önlenebileceğini söyleyen Yataş Uyku Kurulu uzmanlarından Fizyoterapist Yonca Görgül, prematüre bebeklerde fizyoterapiye yoğun bakım ünitesinde pozisyonlamalarla başladıklarının altını çizdi. Meslek hayatı boyunca prematüre bebeklerle çalıştığını ve mucizevi sonuçlara tanıklık ettiğini anlatan Görgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Prematüre bebekler için önemli bir nokta da kuvöz ve kuvöz sonrasında yataklarının seçimi. Yüksek çoğunlukta hareketsiz bir şekilde yatarak geçirdikleri yoğun bakım süreci ve sonrasında yatak için pozisyonlamaları, yatağın hava alıyor olması, alerjik olduklarını düşünürsek doğal ve anti alerjenik malzemelerden yapılmış olması da bu süreci daha sağlıklı ve konforlu bir şekilde atlatmalarına yardımcı olacaktır. Özellikle ilk 4-5 aylık dönemlerde ani bebek ölümlerinin sıklaştığını düşünürsek yatağın orta sertlikte olması ve içine koyduğunuzda gömülmemesi ve sırtüstü pozisyonda uyutulması oldukça önemli.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.