DOLAR 32,2599 0%
EURO 34,7134 -0.02%
ALTIN 2.403,790,16
BITCOIN %
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Tanıtım Yazısının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

ABONE OL
Ekim 31, 2021 20:48
Tanıtım Yazısının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaliteli bir tanıtım yazısı, pek çok yönden SEO kurallarına uygun olarak üretilmelidir. Bu kurallar; alt başlıklardan anahtar kelimelere, metin uzunluğundan işlenen konu detaylarına kadar çeşitlilik göstermektedir. Kaliteli bir tanıtım yazısı elde edebilmek için ise öncelikli olarak hedef web sitesi hakkında detaylı bilgi birikimine sahip olunması gerekir. Bundan dolayı tanıtım yazısı web site yöneticileri tarafından hazırlanabileceği gibi profesyonel yazarlar tarafından da hazırlanabilir. Ancak kişi SEO kuralları ve metin oluşturma bakımından yeterli bilgi ve deneyime sahip değilse bu işi profesyonel yazarlara bırakması doğru olacaktır. Çünkü tanıtım yazısı yalnızca site tanıtımı için talep görmeyip, başka sitelerde yayınlatmak için de talep görmektedir. Reklam amaçlı olan tanıtım yazısı site içi backlink alma sayısını önemli derecede artırdığından metindeki kalite ve SEO uygunluğu oldukça önemlidir.

Kaliteli Bir Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalıdır?

Kaliteli bir tanıtım yazısı için öncelikle konu belirlemesi yapılmalıdır. Seçilen konu web site hizmetlerine uygun olmalı ve okuyucunun merak edebileceği her türlü detaya ilişkin bilgiler içermelidir. Ardından seçilen konu alt başlıklarla detaylandırılarak bir konu bütünlüğü sağlanmasına dikkat edilmelidir. Kaliteli bir tanıtım yazısından backlink alma sağlanabilmesi için anahtar kelimelerin konu bütünlüğüne uygun olması ve Google arama motorunda sıkça aratılır olması gerekir. Anahtar kelimeler metin içerisinde doğru konumlarda ve yeterli sayıda kullanılmalıdır. Aksi takdirde metin içerisine yanlış şekilde inşa edilen anahtar kelimeler Google’ın penguen algoritmasına takılır. Bu da web sitesinin değer kaybetmesine yol açarak beklenen backlink sayısının karşılanmamasına neden olur.

Tanıtım yazısı, arama motorlarında yükselmeye yardımcı bir metin türü olduğundan web sitelere önemli avantajlar sağlar. Site içerisinde yayınlanan bir tanıtım yazısı hizmetler ve içerikler hakkında bilgilendirici olmasıyla birlikte site dışı yayınlanan bir tanıtım yazısı reklam için oldukça idealdir. Tanıtım yazısı sayesinde güçlü bir link ağı oluşumu sağlanarak yeni ziyaretçi kitlelerine ulaşılabilir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.