DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045602-2,46%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Lastiklere Yaz Geldi Zorunlu kış lastiğinde son gün: 1 Nisan

Lastiklere Yaz Geldi Zorunlu kış lastiğinde son gün: 1 Nisan

ABONE OL
Mart 27, 2024 13:05
Lastiklere Yaz Geldi Zorunlu kış lastiğinde son gün: 1 Nisan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Nisan itibarıyla sona erecek zorunlu kış lastiği uygulaması için sürücüler, yaz lastiğine geçiş hazırlıklarını tamamlıyor. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte, yaz koşullarında performans kaybı yaşayan kış lastikleri, yakıt tüketiminde de artışa neden oluyor.  Bu nedenle, sıcak havalarda kullanım için tasarlanmış yaz lastiklerine geçiş yapılması hem güvenlik hem de ekonomi açısından önemli faydalar sağlıyor.  

 

Güvenli sürüş ve konforlu yolculuk için mevsimine uygun lastik kullanımı büyük önem taşıyor. Lastiklerinizin ömrünü uzatan ve uzun vadede maliyet tasarrufu sağlayan doğru lastik kullanımı, aracınızdan maksimum oranda konfor ve performans sağlamanıza yardımcı oluyor. 

9 günlük bayram tatili öncesinde yaz lastikleriniz hazır mı?

1 nisan itibarıyla sona erecek zorunlu kış lastiği uygulamaları ile birlikte kamu çalışanlarına özel 9 günlük Ramazan Bayramı tatili açıklaması ardından; sürücüler uzun sürecek tatil öncesinde araçlarını yola hazır hale getirmek için yaz lastiği arayışlarına başladı. 

Sıcak havalarda yola daha iyi tutunarak aracın manevra kabiliyetini artıran, ıslak ve kuru zeminlerde daha kısa fren mesafeleri sunan sert kauçuk karışımlı yapısıyla yaz lastikleri, daha az yuvarlanma direnci ile yakıt tüketimini azaltıyor. Sıcak hava koşullarında ve kuru zeminlerde optimum performans sağlamak üzere tasarlanan yaz lastikleri için Türkiye’de hava sıcaklığının 7°C ve üzerine çıkmasıyla güvenli bir sürüş için lastik değişim zamanı başlıyor.  

81 ilde montaj hizmeti ile lastik değişim günleri başladı 

Lastikcim.com, mevsim geçişlerinde lastik değişimi ve bakımını vurguladığı bu dönemde, sürücülere yolculuklarında maksimum güvenlik ve performans sunmak için inovatif teknolojik altyapısı ile uzun süren lastik seçim, sipariş ve montaj süreçlerini toplamda 30 dakikaya sığdırıyor.  Lastikcim.com, lastik satın alma deneyimini dijitalleştirerek tüketicinin pratik, zahmetsiz ve güvenilir bir şekilde alışveriş yapmasına imkân veriyor. Minimum yarım gün süren bu deneyimi maksimum 30 dakikaya indirerek zamanda da önemli tasarruf sağlıyor.

 Peşin fiyatına 7 taksit fırsatı ve Pegasus’dan Bol Puan avantajları ile birçok kampanya avantajının tüketici ile buluştuğu Lastikcim.com’da; Michelin, Goodyear, Pirelli, Continental, Hankook, Bridgestone, Lassa, Petlas ve BF Goodrich başta olmak üzere 30’un üzerinde markanın ürünleri, e-ticaret deneyimi ve lastik sektörünün uzman bilgi birikimi tüketicilerle buluşuyor. Lastikcim.com, otomotiv endüstrisindeki dijital dönüşümü benimseyerek, müşteri odaklı bir yaklaşımla Türkiye’de ilklere imza atıyor. Lastikcim.com, otomobil sahiplerine sunulan geniş çeşitlilikteki ürünlerini montaj noktasına teslim ederek, tüketicilerin zamanlarını daha verimli kullanmalarını sağlıyor. Bu yenilikçi uygulama ile Lastikcim.com, müşterilerinin ürün teslimatı ve montaj işlemlerini tek bir noktada gerçekleştirebilmelerine olanak tanıyarak, alışverişten montaja tüm süreci sorunsuz bir deneyime dönüştürüyor 

Yaz lastiği takarken nelere dikkat edilmeli? 

Yaz lastiklerine geçiş yaparken, lastiklerin durumunu kontrol etmek ve montaj aşamasını doğru biçimde tamamlamak için bir dizi kontrol adımı gerekiyor. Lastik Basıncının Kontrolü, Diş Derinliği Kontrolü, Lastik Tarih Kontrolü gibi önemli adımlar içeren bu kontrollere ek olarak yaz boyunca yapılacak rutin kontroller de güvenli ve yüksek performanslı bir sürüş için önem taşıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.