DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0911 -0.12%
ALTIN 2.293,270,71
BITCOIN 22762370,82%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Dicle Elektrik Çevreyi Dijital Dönüşümle Koruyor!

Dicle Elektrik Çevreyi Dijital Dönüşümle Koruyor!

ABONE OL
Mayıs 22, 2023 14:00
Dicle Elektrik Çevreyi Dijital Dönüşümle Koruyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrik dağıtım hizmeti faaliyetleri yürüten Dicle Elektrik, teknolojiyi merkeze alarak çevresel etkileri gözettiği çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son olarak yeni bir sürdürülebilir uygulamaya imza atan Dicle Elektrik, “Dijital Arşiv” projesiyle arşivindeki 30 milyonun üzerindeki basılı evrakı dijital arşivine taşıyor. Yapay zekâ destekli özel tarayıcılarla gerçekleşen işlemle birlikte bugüne kadar 3 milyon basılı evrakı dijital arşive taşınmasını sağladı.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas yaptığı açıklamada “Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmak için çalışmalarımızda teknolojiden istifade etmeyi sürdürüyoruz. Bu yıl başında hayata geçirdiğimiz Dijital Arşiv projemizde bugüne kadar 3 milyon evraklarımızı dijital ortama taşıdık. Kurumsal dünyanın gündemindeki sürdürülebilir çevre ve sıfır atık konularında ekosisteme katkı sunmaya devam edeceğiz ” dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik, sıfır atık prensibiyle yola çıktığı “Dijital Arşiv” projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda şirket, 30 milyonun üzerindeki basılı evrakını dijital arşivine taşımaya başladı. Yapay zekâ destekli özel tarayıcılarla gerçekleşen işlem kapsamında, şu ana kadar 3 milyonun üzerinde basılı evrak dijital dönüşümle arşivlendi. 

“Yapay zekadan yararlandık”

Konuyu değerlendiren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas,  Dicle Elektrik olarak çalışmalarını teknolojik geliştirmelerle desteklediklerini ve Dijital Arşiv projesinin de bu yaklaşımın sonucu olarak ortaya çıktığını ifade etti. Arvas, “Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmak için çalışmalarımızda teknolojiden istifade ediyoruz. Arşivimizde bilgi formu, sözleşme, makbuz ve çeşitli başvuruları kapsayan abonelik hizmeti içerikli evrakların dijital ortamda saklanmasına yönelik bir dijital dönüşüm projesine imza attık. Yer tasarrufunun yanı sıra çevre etkilerini de azaltacak bir uygulamaya olacak projemiz sosyal sorumluluk açısından örnek bir çalışma olmasını hedefliyoruz. Yasal olarak basılı olması gerekenlerin dışında çoğu evrakımız dijital olarak saklanabilir durumda. Bu yıl başında hayata geçirdiğimiz Dijital Arşiv projemizde bugüne kadar 3 milyon evraklarımızı dijital ortama taşıdık. Kurumsal dünyanın gündemindeki sürdürülebilir çevre ve sıfır atık konularında ekosisteme katkı sunmaya devam edeceğiz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Dijital dönüşüm çevreyi koruyor

Çalışmalarında çevresel sürdürülebilirliği göz önünde tutarak hareket ettiklerini belirten Arvas, “Kurum olarak ham madde kullanımı, düşük emisyon, atık yönetimi ve geri dönüşüm uygulamalarına yatırım yapıyoruz. Bu projemizle birlikte ise dijitale aktardığımız evrakları geri dönüşüme kazandıracağız. Ayrıca dijital arşive entegre edeceğimiz Yeni Nesil Abonelik projemizle hedeflerimizi daha da büyütüyoruz. Önümüzdeki bir yıl içerisinde de basılı evraklarımızı yüzde 90 azaltmayı ve her yıl yüzlerce ağacın kesilmesinin önüne geçmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 Teknoloji, operasyonel verimliliği artırdı

Dicle Elektrik’in yasal zorunluluk dışında kalan tüm evraklarını dijitale taşımakla verimliliğin de yükseldiğini belirten Yaşar Arvas, “Taşınan tüm evraklar, uluslararası standartlarla korunan veri merkezlerimizde saklanıyor. Ayrıca projemiz sayesinde manuel olarak yapılan veri girişini, yani operasyonel süreçleri kısalttık. Bu da verimliliği beraberinde getirdi” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.