DOLAR 32,5925 0.32%
EURO 35,0071 0.09%
ALTIN 2.450,730,61
BITCOIN 20973750,12%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı

AÇIK KASA KAMYONDA ÇADIR BRANDA ÇEKMENİN RİSKLERİ?

ABONE OL
Kasım 26, 2021 13:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Branda çekme ile alakalı birçok risk bulunmaktadır. Çalışan kişi kamyonun üst kısmına çıkarken düşebilir. Bu düşmeye bağlı olarak ağır yaralanmalar meydana gelebilir hatta yaşam kaybı söz konusu olabilir. İşçinin kamyonun üst kısmına çıkıp indiği esnada parmağında yüzük veya alyans tarzı takılar varsa kamyon kasasına takılıp uzuv kaybına neden olabilir.

Takoz konulmayan kamyon, açık olan kasanın üzerine çıkan işçinin hareketi gibi nedenlerden dolayı hareket edebilir. Buna bağlı olarak kamyon kasasındaki işçi aşağı düşebilir. Yük veya malzemenin dengeli ve düzgün bir şekilde istiflenmesi veya aşırı yük yüklenmesi gibi nedenlere bağlı olarak işçi aşağı düşüp yaralanır veya hayatını kaybeder. Kamyona yüklenen malzemenin veya branda çadırını bağlayan kişinin baş kısmına ya da ayağına düşebilir, belli bir bölümü göz kısmına gelebilir.

Neler Yapılmalı?

  • Kamyona yüklenecek malzeme toplanacağı yere düzenli bir biçimde istiflenmeli, taşıma aracına güvenli bir şekilde bağlanmalı ve konulabilecek duruma getirilmelidir.

 

  • Yükleme yapılacak alanda kamyon takozlanmalıdır.

 

  • Yüklenecek malzeme imkanlar dahilinde mekanik araçlar vasıtasıyla düzenli bir şekilde kamyona yerleştirilmelidir. Kamyon kasasına çıkarak  malzemenin emniyete alınması, düzgün istiflenmesi, bağlanması, üzerine çadır branda çekilmesi işi mutlaka yatay yaşam hattı bulunan bir platformda paraşüt tipi emniyet kemeri ve şok emici kullanılarak yapılmalıdır.
  • Bu tarz yerlerde yüksekte çalışma ve izin sistemi olmalıdır. İş izin sistemi araç yüklemesi başlamadan önce uygulanır. Çalışanların işe giriş, işe giriş bildirgesi ve periyodik olarak yapılan sağlık muayeneleri olmalıdır. Alınan sağlık raporlarında yüksekte çalışabilir ibaresi mutlaka bulunmalıdır. İşçiler ve şoförler kişisel korunmaya yarayan donanımları güvenli bir biçimde kullanma ve yüksekte çalışma konuları dahil temel iş güvenliği ve sağlığı gibi eğitimleri almış ve belgelendirmiş olmalıdır.

 

  • Kamyon kasasına çıkacak kişi de saat, yüzük, alyans gibi takılar bulunmamalı. Güvenlik gözlüğü, baret, iş eldiveni, iş güvenliği ayakkabısı gibi koruyucu materyalleri kullanılmalıdır. Taşınacak malzemenin karayolunda diğer kişilere zarar vermemesi için gerdirme kemeri ile sağlam bir şekilde emniyete alınmalıdır. Yapılan iş her daim kurallara uygun bir şekilde yapılmalıdır.

Aradığınız tüm kamyon modelleri ve daha fazlası için https://www.truck1.com.tr/ adresini ziyaret edebilir, aradığınız ikinci el kamyonlara ulaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.