DOLAR 32,3511 0.29%
EURO 35,1353 -0.02%
ALTIN 2.307,391,33
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Yeşilçam'ın En Sevilen Filmleri AKM Yeşilçam Sineması'nda

Yeşilçam'ın En Sevilen Filmleri AKM Yeşilçam Sineması'nda

ABONE OL
Şubat 2, 2023 13:09
Yeşilçam'ın En Sevilen Filmleri AKM Yeşilçam Sineması'nda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürk Kültür Merkezi, sinemaseverleri Yeşilçam’ın en sevilen filmleriyle nostaljik bir yolculuğa davet ediyor. Her hafta bağımsız ve ödüllü filmlere yer veren AKM Yeşilçam Sinemasında, 6 – 12 Şubat tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin hazırladığı Yeşilçam’ın Unutulmayan Filmleri seçkisi gösterimde olacak.

Türk sinemasının gelişmesinde en önemli dönemleri kapsayan 1950 ile 1970 yılları arasında çekilen Yeşilçam filmleri, AKM Yeşilçam Sinemasında 6 ve 12 Şubat tarihleri arasında izleyiciyle buluşuyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (SESAM) hazırladığım gösterim programında; Hıçkırık, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Gülşah, Çiçek Abbas, Hababam Sınıfı Güle Güle, Hudutların Kanunu, Kızılırmak Karakoyun, Bitirim Kardeşler, Şoför Nebahat, Tersine Dünya, Fırat’ın Cinleri, Feride, Hanım, Toprağın Teri, Susuz Yaz, Selvi Boylum Al Yazmalım, Karanlıkta Uyananlar ve Güllü gibi Türk sinemasına yön veren filmler yer alıyor. Unutulmayan filmlere yer verilen seçkide, sinema tarihimizde kendine yer edinmiş sanatçılarla söyleşiler de gerçekleşecek. 

İsmini Beyoğlu’nda yer alan, bağımsız filmlerin gösterilmesi ilkesiyle çalışan ve 1980 öncesinde film şirketlerinin yazıhanelerinin bulunduğu sokaktan alan Yeşilçam Sineması, günümüzde geleneğini Atatürk Kültür Merkezinde Kültür Sokağında, ‘AKM Yeşilçam Sineması’ ismiyle sürdürmeye devam ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.