DOLAR 32,3414 0.04%
EURO 35,0422 -0.19%
ALTIN 2.318,35-0,02
BITCOIN 22877972,81%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Yenişehir Belediyesinden amatör spora destek

Yenişehir Belediyesinden amatör spora destek

ABONE OL
Aralık 6, 2022 12:40
Yenişehir Belediyesinden amatör spora destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 1.Birleşimi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında amatör spor kulüplerine bir defaya mahsus 4 bin TL nakdi destek sağlanması ile ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Özyiğit,“Bu kulüpler çocuklarımıza ve gençlerimize spor eğitimi ve altyapı olanakları sağlıyor. Bunu sağlarken kulüpleri maddi olarak da desteklemek gerekiyor. Hiçbir çocuğumuzun spora ulaşmasında maddi sorunlar bir engel teşkil etmemeli.” şeklinde konuştu.

 

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nden yapılan ve canlı olarak yayınlanan Meclis toplantısında 20 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlayarak “Dahi bir önder olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendine çağdaş yakıştırması yapan birçok ülkeden önce kadınlara eşit birey noktasında bu hakların verilmesini sağladı ve bu çok anlamlı. İleri görüşlülüğü noktasında da çok büyük işaret. Tüm kadınların ve burada bulunan kadın meclis üyelerimizin 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyorum” dedi.

 

Mahalle muhtarlarına destek artarak sürecek

Yenişehir Belediyesi tarafından Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan mahalle muhtarlıklarına ayni yardım yapılması ile ilgili görüşülen gündem maddesinde 750 TL olan yardım ücretinin bin 500 TL’ye çıkarılması teklif maddesi oy birliğiyle komisyonlara havele edildi.  Başkan Abdullah Özyiğit “Önceki yıllarda muhtarlıklara verdiğimiz 750 TL’lik ayni yardım yeterli geliyordu. Fakat son zamanlarda artan maliyetler ile bu ücret fiyatının artması gerektiğine karar verdik.” değerlendirmesinde bulundu. Yenişehir Belediyesi ve Çani Petrol Otomotiv Taşımacılık İnşaat ve Turizm Ltd. Şti. arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yapım teklifi oy birliğiyle kabul edilirken Başkan Abdullah Özyiğit’e de yetki verilmesi kararlaştırıldı.

 

Atık Ayrıştırma Merkezi yapılacak

Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarına dair yönetmeliğin revize edilmesi ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildikten sonra konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Özyiğit “Yenişehir’de hiçbir şeyin boşa harcanmaması ve dönüştürülmesi noktasında ciddi bir çaba içerisinde olduğumuzun altını çizmek isterim.” dedi.“Atık ayrıştırma merkezimizi inşa ettikten sonra ciddi mesafeler alacağız” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Özyiğit “Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne attığımız imzanın karşılığını sıfır emisyon noktasında da gerçekleştireceğiz diye umut ediyorum.”ifadelerine yer verdi.

 

Mersin Yenişehir Belediyesi olarak 15 kat üzeri binalarda yeşil bina olma zorunluluğunu getirdiklerini de hatırlatan Başkan Özyiğit “Sadece atık yönetim noktasında değil imarda da biz 15 kat üzeri binalarda yeşil bina olma zorunluluğu getirdik. Örnek teşkil etmesi açısından da ilk yeşil binayı Yenişehir’e yaptık. Teşviklerimiz sonucu şu anda başlamış olan 5-6 proje yeşil bina olarak gerçekleşiyor. Bunların doğaya çok katkıları olacak. Bunu yaygınlaştırarak geleceğimizi kurtarma zorunluluğunda olduğumuzun altını çizmek isterim. Geleceğimize ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakma konusunda üzerimize düşeni yapacağız.” açıklamasında bulundu.

 

Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği tarafından MAGİD ismi verilmesi şartıyla Yenişehir ilçesi sınırlarında, mülkiyeti Yenişehir Belediyesine ait Menteş Mahallesi’ne çok amaçlı salon, kütüphane ile taziye yeri yapımı önerge teklifi plan ve bütçe ile kültür sanat ve turizm komisyonlarına oy birliğiyle havale edildi.

 

Karkamış Belediyesine destek

Geçtiğimiz 21 Kasım 2022 tarihinde Gaziantep’in Karkamış ilçesinde meydana gelen roketli saldırı sonucu bazı okullar ve yollar tahrip olmuş ciddi maddi hasarlar meydana gelmişti. Mersin Yenişehir Belediyesi de Karkamış Belediyesine kardeş belediye statüsü dahilinde yardım eli uzatıyor. Karkamış Belediyesine akaryakıt ve motorin yardımı yapılması ile ilgili teklif önergesi ise plan ve bütçe komisyonu ile sosyal yardım hizmetler komisyonlarına havale edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.