DOLAR 32,3378 0.23%
EURO 35,0927 -0.13%
ALTIN 2.307,791,34
BITCOIN 22873863,09%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Trend Micro'dan 5G çağına yönelik yeni bir siber güvenlik oluşumu

Trend Micro'dan 5G çağına yönelik yeni bir siber güvenlik oluşumu

ABONE OL
Ocak 30, 2023 11:00
Trend Micro'dan 5G çağına yönelik yeni bir siber güvenlik oluşumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CTOne, kullanımı her geçen gün daha da artan 5G ağlarında üstün koruma sağlıyor ve siber güvenliği sorunsuz hale getiriyor.

Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Trend Micro, 5G ağlarını daha güvenli hale getirmeyi amaçlayan yeni alt kuruluşu CTOne’ı hayata geçirdi. Entellektüel yapısını ve liderliği Trend Micro’dan devralan ve bağımsız bir işletme olarak faaliyetlerini yürütecek olan grup, şirketin en son kuluçka projesi olarak öne çıkıyor.

Trend Micro’nun otuz yılı aşkın bir süredir ağ altyapısı siber güvenlik teknolojilerinde ön saflarda yer aldığını belirten Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Hasan Gültekin, “5G ile birlikte gelen yeni özellikler ve uygulamalar yeni bir siber güvenlik altyapısı gerektiriyor. Öngörülerimiz ve ağ teknolojilerine yönelik altı yılı aşkın özel araştırmalarımız sayesinde CTOne’ın 5G teknolojisinin kullanıldığı tüm alanlarda işletmeleri koruyacağından eminiz” dedi.

İşletmelerin, özel 5G ağlarında ortaya çıkan tehditlerle daha etkili bir şekilde mücadele edebilmeleri için sahip oldukları tüm kaynakları entegre etmeleri gerekiyor. CTOne, önceden oluşturulan güvenlik ağı sayesinde dikey uygulama alanlarının dijital dayanıklılığını güçlendirirken özel 5G ağ ortamlarında kullanılan uygulamalara üst düzey güvenlik sağlıyor ve ağdan uç noktaya kadar kapsamlı koruma sunuyor.

5G’nin işletmeler arasında hızla yayılmasındaki en önemli etkenler arasında düşük gecikme süresi, daha fazla bant genişliği ve yüksek yoğunluk özellikleri yer alıyor. Grand View Research tarafından hazırlanan rapora* göre, dünya genelinde özel 5G ağlarının pazar büyüklüğü 2021 yılında 1,38 milyar dolara ulaşırken önümüzdeki yıl yüzde 49’luk bir büyüme oranıyla genişlemeye devam etmesi bekleniyor. Özel 5G ağları genellikle en güvenli kablosuz iletişim standardı olarak kabul ediliyor. Ancak, yaygın olarak kullanılan Açık Radyo Erişimi (O-RAN) yapısı, bulut ağlarının yaygınlaşması, açık kaynaklı yazılımlar ve IoT cihazlarının çeşitliliği nedeniyle 5G ortamı her zamankinden daha fazla siber tehditle karşı karşıya.

CTOne CEO’su Jason Huang, “Bugün güvenli olması, yarın da güvenli olacağı anlamına gelmez. İletişim teknolojileri alanında büyük gelişmeler yaşanırken iş operasyonları daha da karmaşık risklere maruz kalıyor. CTOne, işletmelerin özel 5G ağlarını potansiyel siber saldırılara karşı güvence altına almalarına ve yüksek kaliteli bir endüstriyel uygulama ekosistemi oluşturmalarına olanak tanıyor. Özel 5G ağlarının avantajlarını en üst düzeye çıkarmak için kapsamlı güvenlik çözümleri konusunda çeşitli iş birlikleri yapacağız” dedi.

CTOne, özel 5G ağlarına yönelik uçtan uca güvenlik çözümlerinin yanı sıra işletmelerin ilgili teknolojileri kullanıma alırken karşılaşabilecekleri siber riskleri azaltmalarına yardımcı olmak için O-RAN ve uç nokta bilişim güvenlik çözümleri de geliştiriyor.

*Bileşene Göre (Donanım, Yazılım, Hizmetler), Frekansa Göre (6 GHz Altı, mmWave), Spektruma Göre, Sektöre Göre, Bölgeye ve Segmente Göre Özel 5G Ağları Pazar Büyüklüğü, Payı ve Eğilimler Analiz Raporu, 2022 – 2030, Grand View Research

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.