DOLAR 32,3228 0.22%
EURO 35,1178 -0.05%
ALTIN 2.300,651,03
BITCOIN 23041753,05%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Toplumun Her Kesiminden Kızılay’a Destek

Toplumun Her Kesiminden Kızılay’a Destek

ABONE OL
Aralık 9, 2021 01:44
Toplumun Her Kesiminden Kızılay’a Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin spor dünyasından Kızılay Haftası’nda müsabakalarda yer verdiği pankartlar ve kollarına taktıkları Kızılay Kolu bantlarıyla farkındalık oluşturdu. Ülkemizin sembol yapıları da bir kez daha kırmızı renge bürünerek bu anlamlı haftaya renk kattı.

 İnsani yardım evreninin baş aktörü, iyiliğin amiral gemisi Kızılay, destekçileriyle güçleniyor ve büyüyor. Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası’nda, bu yıl “Gönüllülük” temasını ele alan Kızılay’a spor dünyasından ve sembol yapılarımızdan destek geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı da hafta dolayısıyla 81 ildeki müftülüklere gönderdiği bilgilendirmeyle cami cemaatine milletin dayanışma ruhundan doğan Kızılay’ın çalışmalarına destek olunması yönünde yönlendirme yaparken Ankara Büyükşehir Belediyesi de metro istasyonlarından yaptığı anonsla Kızılay Haftasını kutladı.

 Sporcular Kızılay Ruhunu Yaşattı

 Spor dünyasının her dönemde desteğini alan Kızılay, Kızılay Haftası’nda da de farkındalık oluşturan etkinliklerine şahit oldu. Kızılay Haftası pankartları ve Kızılay Kolu bantlarıyla karşılaşmalara çıkan ülkemizin başarılı sporcuları ile hakemler, stadyumlar, spor salonlarıyla ekran başındaki milyonlarca sporsever tarafından izlenirken, bu anlamlı destek taraflı tarafsız tüm kamuoyu tarafından takdirle karşılandı. 

 Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu destekleriyle ülkemizin köklü futbol kulüplerinden Trabzonspor, Altay, Galatasaray, Kasımpaşa, Atakaş Hatayspor, İttifak Holding Konyaspor, Yukatel Kayserispor, Aytemiz Alanyaspor, Gzt Giresunspor, Medipol Başakşehir, Royal Hastanesi Bandırmaspor, Manisa Futbol Kulübü, Eyüpspor, Bereket Sigorta Ümraniyespor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Altaş Denizlispor, Gençlerbirliği, Bursaspor ile Adanaspor, Basketbol kulüplerinden Beşiktaş Icrypex, Büyükçekmece Basketbol, Galatasaray Nef, Türk Telekom Spor, Botaş, Çankaya Üniversitesi, Fenerbahçe Safiport, Fenerbahçe Beko, Pınar Karşıyaka, Tofaş, Beşiktaş Hdi Sigorta, Elazığ İl Özel İdare, Bellona Kayseri Basketbol, Voleybol’da ise Halkbank Spor Kulübü Kızılay’a yer vererek, Türk sporunun Kızılay’a olan sevgi ve saygısını gözler önüne serdi. 

 Kırmızı Aydınlatmayla Kızılay Haftasına Renk Kattılar

 Kuruluş yıldönümünde de Kızılay’a destek veren ülkemizin sembol yapıları, bir kez daha kırmızıyla aydınlanarak Kızılay Haftası’na renk kattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı desteğiyle Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM), Patara Antik Kenti, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, ayrıca Ankara Atakule, İstanbul Ataşehir Metropol AVM kule kırmızı renge büründü. Bu önemli haftada Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü koordinesinde Kazılar Dairesi Başkanlığı ile müze yöneticileri, çalışanları destek olurken, köprülerin aydınlatılmasında ise Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki Karayolları I. Bölge Müdürlüğü kutlamalara ortak oldu. 

 Gönüllülük Sergisi Ankara’da Ziyaretçilerini Bekliyor

 1868 yılından bugüne milletin merhamet çınarı olarak sürekli büyüyen Kızılay, gönüllülere duyduğu minnettarlığı bu yıl anlamlı bir sergiyle gözler önüne seriyor. Ankara Kızılay Meydanı’nda ziyarete açılan “Kızılay Haftası Gönüllülük Sergisi” Türk Kızılay’ın 153 yıllık tarihi boyunca gönüllülerle kurduğu güçlü bağları en somut örnekleriyle ortaya koyuyor. 18 Kasım’a kadar ziyarete açık kalacak olan Kızılay Haftası Gönüllülük Sergisi’nde Kızılay’ın tarihini yansıtan belge ve materyallerin yanı sıra seçkin eserler yer alıyor. Kızılay’ın merhamet ve iyilik tarihine ışık tutan “Kızılay Haftası Gönüllülük Sergisi” her yaştan ziyaretçiyi ağırlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.