DOLAR 32,3336 0.04%
EURO 34,9229 -0.49%
ALTIN 2.310,441,47
BITCOIN 22856412,93%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Sigorta sektöründe ‘doğal afet’ hareketliliği

Sigorta sektöründe ‘doğal afet’ hareketliliği

ABONE OL
Eylül 29, 2021 09:10
Sigorta sektöründe ‘doğal afet’ hareketliliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 trilyon doları aşan prim hacmi ve 36 trilyon doları aşan varlıklarıyla yönetilen dünya sigorta sektörü, iklim değişikliğine bağlı oluşan doğal afetlerde en kötü potansiyelin etkilerini azaltmak için yeni arayışlar içerisine girerken, IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi, yangın ve sel gibi risklerin mutlaka sigorta kapsamına dahil edilmesi önerisinde bulundu. Çiftçi, gerekli afet önleme tedbirleri, koşul ve şartların dikkate alınacağı poliçelerde bazı bölgeler için teminat bazında istisna veya muafiyetlerin yer alabileceğini belirtti.

 

İklim değişikliğine bağlı olarak sıkça rastlanan sel ve yangın gibi doğal afetler, son yıllarda tüm dünyayı adeta tehdit eder duruma gelirken, 6 trilyon doları aşan prim hacmi ve 36 trilyon doları aşan varlıklarıyla yönetilen dünya sigorta devlerini de doğal afetlerde en kötü potansiyelin etkilerini azaltmak için yeni bir arayış içerisine sürükledi. Yurtiçi ve yurtdışı sigorta piyasalarındaki gelişmeleri anlık olarak yakın takibe aldıklarını belirten IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi, “Sigorta, yaşanan doğal felaketlerde devletlerin ve bireylerin üzerindeki ekonomik yükü azaltmada en önemli faktör. Sigorta bilincinin yüksek olduğu yerlerde yaşanan felaketlerin yarattığı etkilerin sigorta ile birlikte çok kısa bir sürede rahat bir şekilde atlatıldığını görüyoruz. Yangın ve sel gibi riskler mutlaka sigorta kapsamına dahil edilmeli. Düzenlenecek poliçelerde riske dayalı sigorta primleri belirlenirken gerekli afet önleme tedbirleri, koşul ve şartları dikkate alınmalı buna bağlı olarak ilave prim ve/veya indirimler mutlaka uygulanmalıdır. Bazı bölgelere teminat bazında istisna veya muafiyetler de uygulanabilmektedir” dedi.

 

Karadeniz’de hasar 200 milyon lirayı aşabilir

2021 yılının ilk yarısında sigorta şirketlerine bildirilen; sellerin yarattığı sigortalı kayıp rakamının 400 milyon lirayı aştığını vurgulayan Murat Çiftçi, sık sık sel baskının yaşandığı Karadeniz’de yılın ikinci yarısında beklenen hasarın 200 milyon lirayı bulabileceğini ifade etti. Türkiye’de sigortalı kıymetlerin toplam varlıklara oranının oldukça düşük olduğuna da dikkat çeken Murat Çiftçi, sigortalanmış olan riskler sayesinde doğal afetlerde oluşan maddi kayıpların en azından geri alınabildiği bilgisini paylaştı. Bu arada açıklanan verilere göre; bugün doğal afetlerin sigortalı varlıklar üzerinde oluşturduğu hasar gelişmekte olan ülkelerde ortalama yüzde 3 iken, gelişmiş ülkelerde ise yüzde 45 seviyelerine kadar yükselmiş durumda.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.