DOLAR 32,3322 0.24%
EURO 35,0649 -0.2%
ALTIN 2.284,520,32
BITCOIN 22834881,06%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Otomobil sporu tutkunları 30.Ege Rallisi’nde buluşuyor.

Otomobil sporu tutkunları 30.Ege Rallisi’nde buluşuyor.

ABONE OL
Aralık 16, 2021 00:31
Otomobil sporu tutkunları 30.Ege Rallisi’nde buluşuyor.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Bölgesinin en önemli spor organizasyonları arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden TOSFED Eski Başkanı Demir Berberoğlu’nun anısını yaşatmak amacıyla isminin verildiği “2021 Demir Berberoğlu Sezonu” kapsamında düzenlenen Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası 4. ayağı olan Ege Rallisi, 16-17 Ekim tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından 30. kez organize ediliyor.

Uzun yıllardır Ege Ralli’sine ev sahipliği yapan Menderes ve Seferihisar’daki klasik etaplarında yapılacak ralli; T.C. İzmir Valiliği, T.C. İzmir Büyükşehir Belediyesi, T.C. Seferihisar Belediyesi, T.C. Seferihisar Kaymakamlığı, T.C. Menderes Belediyesi ve T.C. Menderes Kaymakamlığı olmak üzere organizasyona destek veren kamusal kurumların yanı sıra; Egemot Otomotiv, Williams High Performance Car Care, 9Derece Arge Otomotiv, Euphoria Aegean Resort&Thermal, Teos Marina, İtek Bisiklet, Salados, Ege Deniz ve PowerApp markalarının sponsorluk destekleri ile gerçekleştiriliyor.

Seferihisar Pazar Yeri alanının Servis Alanı olarak kullanılacağı rallide, 16 Ekim Cumartesi günü 12:00’da ralli merkezi Euphoria Aegean Resort & Spa önünden start alacak olan ekipler Beyler özel etabını iki kez geçtikten sonra, saat 18.15’ten itibaren günü kapalı parkta noktalayacaklar. Ralli’nin 2. Günü 17 Ekim Pazar sabahı 09.00’da direksiyon başına geçecek olan ekipler; Çatalca, Maden, Gödence köylerinin içinde olduğu ve ikişer kez geçecekleri Zafer Vatansever, Euphoria Aegean ve Egemot etaplarında ter dökecekler. 

17 Ekim Pazar saat 16.00’da Sığacık’ta yer alan Teos Marina’daki finiş podyumunda son bulacak 30. Ege Rallisi, Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Şevki Gökerman Ralli Kupası ödülleri sahiplerine kavuşacak.

Kayıtlar Tamamlandı…

Euphoria Aegean Resort & Thermal’in ralli merkezi olarak kullanılacağı ve 7 Takımın mücadele edeceği yarışa; Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 35, Türkiye Historic Ralli Şampiyonası’nda 8, Şevki Gökerman Ralli Kupası’nda 37 olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından 80 otomobil 160 sporcu katılımı gerçekleşecek.

30. Ege Rallisi öncesinde, Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda BC Vision Motorsport takımından Buğra Banaz-Gürol Menderes, takımlarda BC Vision Motorsport, markalarda ise Castrol Ford Team Türkiye lider durumda bulunuyor. 

2021 Türkiye Historic Ralli Şampiyonası’nda Parkur Racing takımından Üstün Üstünkaya-Kerim Tar ilk sırada yer alırken, Şevki Gökerman Ralli Kupası’nda ise pilotlarda Castrol Ford Team Türkiye takımından Emrah Ali Başo, co-pilotlarda yine aynı takımdan Sevilay Genç lider.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.