DOLAR 32,4275 0.18%
EURO 35,0728 -0.15%
ALTIN 2.322,800,17
BITCOIN 22961162,48%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Nevşehir’in Tarihi ve Turistik Mekanları Almanya’da Tanıtıldı

Nevşehir’in Tarihi ve Turistik Mekanları Almanya’da Tanıtıldı

ABONE OL
Kasım 16, 2022 18:10
Nevşehir’in Tarihi ve Turistik Mekanları Almanya’da Tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın Pforzheim Belediyesi, Nevşehir’in de aralarında bulunduğu kardeş şehirlerinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bir proje başlattı. Proje çerçevesinde, Nevşehir’in de aralarında bulunduğu Pforzheim’in kardeş şehirlerinin tarihi ve turistik mekânlarını 360 derece sanal tur ve fotoğraflarla tanıtılıyor.

 

Geçtiğimiz aylarda Almanya’nın Pforzheim kentinden gelen Alman Sanatçı Janusz Czech ve Sanal Çalışmalar Uzmanı Matthias Lüben, Nevşehir’de bulunan Damat İbrahim Paşa Külliyesi, Kayaşehir ve Nevşehir Kalesi’nde çekimler yaptı. Nevşehir’deki tarihi ve turistik mekânlarında yapılan 360 derecelik fotoğraf ve video çekimleri Pforzheim’daki EMMA Creative Center’da açılan sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

Sergi açılışında Türk Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri yaparken sergiyi gezen Almanlara Nevşehir’in yöresel yemeklerinden ikram edildi. Hacı Bektaş Veli sunumunun da yapıldığı ve büyük ilgi gören sergide yer alan fotoğraf ve videolar aynı zamanda tarihi Kayaşehir’in web sitesi olan www.nevkayasehir.com adresinde de yayınlanmaya başladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.