DOLAR 32,3402 0.18%
EURO 35,1829 -0.03%
ALTIN 2.243,750,03
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
“Manavgat İyilik Hareketi” Öncülüğünde; Rus Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu ve Haluk Levent, Manavgat’ın Yaralarını Sarmak için Sahnede!
  • Karşıyaka Haber
  • Kültür / Sanat
  • “Manavgat İyilik Hareketi” Öncülüğünde; Rus Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu ve Haluk Levent, Manavgat’ın Yaralarını Sarmak için Sahnede!

“Manavgat İyilik Hareketi” Öncülüğünde; Rus Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu ve Haluk Levent, Manavgat’ın Yaralarını Sarmak için Sahnede!

ABONE OL
Eylül 26, 2021 11:10
“Manavgat İyilik Hareketi” Öncülüğünde; Rus Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu ve Haluk Levent, Manavgat’ın Yaralarını Sarmak için Sahnede!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşanan yangınların ardından doğup yeşeren iyilik hareketi, bu kez Manavgat’ın yaralarını sarmak için ele ele verdi. 6 Ekim’de Manavgat Atatürk Stadyumu’nda düzenlenecek konserde, Rus Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu tarihinde ilk kez bir solist ile aynı sahnede buluşacak ve Haluk Levent ile Cumhuriyet marşlarını söyleyecek. Konserden elde edilecek gelirler ile Ahbap Platformu aracılığıyla Manavgat’ta yangından zarar gören 420 az hasarlı yapının tadilatı yapılacak. 

 

Ülkemizin farklı bölgelerinde geçtiğimiz aylarda yaşanan afetler nedeniyle geri dönülmez hasarlar oluşmuş ve yaraların sarılması için pek çok kişi, sivil toplum örgütü ve kurum seferber olmuştu. Ege ve Akdeniz bölgesinde yaşanan yangınlarda, bölgenin ekosisteminin tekrar canlandırılması, hasarın giderilmesi ve bölge halkının eski yaşantısına kavuşması için elini taşın altına koyan gönüllüler, bu kez Manavgat için bir araya geldi. Manavgat’taki az hasarlı 420 yapının tadilatının yapılması ve bölge sakinlerinin eski yaşantısına kavuşabilmesi için Manavgat Belediyesi, Ahpap Platformu ve kamuoyunda yardım faaliyetleriyle tanınan gönüllülerin katılımıyla oluşan “Manavgat İyilik Hareketi”, dev bir konser için el ele verdi. 6 Ekim’de Antalya’da, Manavgat Atatürk Stadyumu’nda düzenlenecek konserde, Rus Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu, tarihinde ilk kez bir solist ile aynı sahneyi paylaşacak ve Haluk Levent ile Cumhuriyet marşlarını söyleyecek. Haluk Levent’in Rus Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu ile 27 Eylül’de başlayacak turnesine ek olarak yapılan 6 Ekim’deki bu konser ile Manavgatlıların yaraları sarılacak.  

 

Konser ile Birlikte Side’yi Keşfetmek de Mümkün

Kamuoyunda gönüllülük faaliyetleriyle tanınan Neşe Gönül, Feryal Gülman, Monik İpekel, Gonca Karakaş, Reyhan İpekel ve Saffet Emre Tonguç’un da dahil olduğu gönüllülerin “Bölgenin yaralarını sarmak için ne yapabiliriz?” sorusuyla yola çıktığı “Manavgat İyilik Hareketi Projesi”nde Ahbap Platformu’nun kurucusu, sanatçı Haluk Levent’in desteği de alınarak planlanan etkinlik geniş çaplı bir organizasyona dönüştü. Manavgat Belediyesi, Bitexen ve Miramare Otelleri’nin ana sponsor olduğu etkinlikte, Pegasus Hava Yolları ise konukların ulaşımlarını indirimli bir şekilde yapmasını sağlayacak. 

 

Gönüllülerin bölgenin tekrar kalkınabilmesi ve turizminin canlanabilmesi için de el ele verdiği etkinlik, geliri Ahbap Platformu üzerinden Manavgat yangınında mağdur olan ailelere aktarılacak konser dışında, 5-6 Ekim tarihleri arasında yapılacak bir Side-Manavgat turunu da içeriyor. Ünlü rehber Saffet Emre Tonguç’un katılımcılara, Antik dönemde Pamfilya’nın en önemli liman kenti Side Antik Kenti’ni gezdireceği turda, her açıdan unutulmaz bir deneyim yaşamak mümkün. Bölge insanının yaşamının iyileştirilmesine katkı sunmak dışında, bu özel etkinlikte, hem bir hikâye anlatıcısı olan Saffet Emre Tonguç eşliğinde bölgenin tarihine yolculuk yapmak hem de Rus Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu’nun ilk defa bir solistle, Haluk Levent ile aynı sahneyi paylaşacağı gecede tarihi bir ana tanıklık etmek mümkün. 

 

“Birlikte Daha Güçlüyüz!”

Manavgatlılar için el ele veren gönüllüler arasında yer alan ve hem projenin organizasyonunda hem de sponsorluk kısmında olan Neşe Gönül, “Gezimiz aslında tamamen Side’nin tanıtımına yönelikti. Bu geziyi Saffet Emre Tonguç ve Serda Büyükkoyuncu ile yürütmeye çalışırken bir anda Manavgat’ta ciğerlerimizin yandığı, talihsiz orman yangınlarını yaşadık” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Hepimizin çok üzüldüğü, morallerimizin alt üst olduğu bu süreçte acaba ne yapabiliriz, diye düşünürken Feryal Gülman ‘Manavgat’a bir yardım gezisi düzenlesek nasıl olur?’ dedi. Çok heyecanlandık ve projeyi nasıl geliştirebiliriz, diye düşünürken aklıma Haluk Levent geldi. Monik İpekel, bizi bir telefonla Ahbap Platformu ile buluşturdu. Haluk Levent’e ‘Ailelere destek olmak için bir konser yapabilir misiniz?’ diye sorduk. Haluk Bey, bir iki dakika düşündükten sonra ‘Evet ben bu konseri yaparım, hatta Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu’na solist olarak eşlik edeceğim bir turne yapıyorum. Turnenin bir gecesinde Ahbap ile birlikte Manavgat’a yardım konseri yapabiliriz’ dedi. Her şey böyle başladı ve gelişti. Bizim için oldukça heyecanlı bir süreç. Manavgat Belediye Başkanımız da sağ olsun, bize sponsor oldu. Miramare Otelleri olarak biz Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu’nun konaklama sponsoruyuz. Hem projeyi organize eden taraftayız hem de sponsoruz. Umuyoruz ki hem Manavgat halkına yardım edileceği hem de herkesin moralinin yükselebileceği bir gece olacak. Yangından zarar gören kişilerin onların yanında olduğumuzu bilmesi çok önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” 

 

Haluk Levent Cumhuriyet Marşları ile Sahnede

Manavgat Atatürk Stadyumu’nda düzenlenecek konserde, Rus Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu ile tarihi bir konsere imza atarak Cumhuriyet marşları söyleyecek olan Haluk Levent ise tüm Manavgatlıları ve gelebilen herkesi konsere beklediklerini anlatıyor: “6 Ekim’de, dünyanın en güçlü gruplarından, en güzel korolarından Rus Kızıl Ordu Korosu ile sizlerle buluşacağım. Rus Kızıl Ordu Korosu’nun gösterilerinin yanı sıra Cumhuriyet marşları da okuyacağım. Çok güzel duygularla ve eğlencelerle buradan ayrılacaksınız. Konserin tüm geliri ise Manavgat yangınında zarar gören ihtiyaç sahibi ailelere gidecek. Bu gelir onlar için kullanılacak. Hepinizi konserimize bekliyoruz.”

 

“Hayat Paylaştıkça Güzel!”

Manavgat’ta yapılacak etkinlikte renkli anlatımıyla konukları Side’de tarihi bir yolculuğa çıkartacak olan Saffet Emre Tonguç ise organizasyonu yaparken, olabildiğince fazla yardım toplayabilmek için herkesin gönüllülük esasıyla projeye katıldığını belirtiyor ve herkesi Side’yi yeniden keşfetmeye çağırıyor: “Yıllar sonra yeniden keşfettiğim ve eskisinden de güzel bulduğum bu beldede tarihin içinde bir yolculuğa çıkacağız. Ertesi gün otelimizde biraz dinlenip güneşin ve denizin tadını çıkarttıktan sonra ise akşam Haluk Levent’in Rus Kızıl Ordusu ile vereceği konseri izleyip bir olmanın gücünü yeniden hatırlayacağız. Antalya’da yaşayan veya o tarihlerde orada olanlar içinse önerim Manavgat Atatürk Stadyumu’nda yapılacak konsere www.biletix.com üzerinden bir bilet alarak destek olmaları. Gelin yaraları birlikte saralım çünkü ‘Hayat paylaştıkça güzel!’”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.