DOLAR 32,3152 0.2%
EURO 35,1218 -0.03%
ALTIN 2.294,120,74
BITCOIN 22900762,40%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Kula ve Selendi odaları, Salihli TSO’da istişare toplantısı yaptı

Kula ve Selendi odaları, Salihli TSO’da istişare toplantısı yaptı

ABONE OL
Eylül 23, 2021 07:54
Kula ve Selendi odaları, Salihli TSO’da istişare toplantısı yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kula Oda başkanları, OSB yerinin belirlenmesine rağmen iki yıldır bir ilerleme olmadığından ve meslek yüksekokuluna gelen öğrencilerin kalacak yer bulamamaları sorunu üzerinde durdu. Selendi temsilcileri ise bir turizm merkezi haline getirilmeye çalışılan Yelimere kanyonuna giden yolun bozuk olmasından yakındı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, yetki alanında bulunan Kula ve Selendi’deki Oda başkanlarını ortak istişare toplantısında bir araya getirdi. Salihli TSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Kula’dan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Dokumacılar Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Dericiler Odası Başkanı Yunus Kilimci ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal; Selendi’den ise Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurullah Kahveci, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Adem Tosun, Şoförler Odası Başkanı Şükrü Filik ve Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız katıldı. 
Kula ve Selendi Oda başkanlarıyla beşinci kez bir araya geldiklerini belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, ilk toplantının yapıldığı Şubat 2016 tarihinden bu yana tespit edilen sorunlardan bir kısmını çözüme ulaştırdıklarını anlattı. Yüksel şunları söyledi:
“İlk toplantımızda iki ilçemizdeki başlıca sorunları 10 madde olarak sıralamıştık. Bunlardan bir kısmına bu sürede çözüm bulmayı başardık. Kula Leblebisi’ne coğrafi işaret tescili yaptırdık. Bu sayede satışlar yüzde 25 oranında arttı. SETMOG Festivali için Salihli’ye gelen motosikletçilerin Kula Peribacaları’na tur düzenlemesi konusunda sponsor olduk. Selendi’ye SKG Müdürlüğü açılmasını ve Selendi’nin yatırım teşviklerinde 4. Bölgeye alınmasını sağladık. Biz böyle ortak hareket edip birlik olunca, daha pek çok sorunumuzu çözeriz. Ortak hareket sinerjiyi ve çözümü de beraberinde getiriyor.”
İstişare toplantısında Kula’dan özellikle Organize Sanayi Bölgesi ve yüksekokulun yurt sorunu konuları ön plana çıktı. Kula Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Aytekin Şadan, bu konuda şu tespitlerini dile getirdi:
“Üniversiteler açıldı ama çocuklarımız için yatacak yer bulamıyoruz. Erkek öğrencilerin özellikle kalacak yer problemi var. Yurt bulamadığı için 51 öğrencinin bir kısmı kaydını dondurmuş, bir kısmı da gelmekten vazgeçmiş. Kula’da istihdam sorunu var. Organize Sanayi Bölgesi karınca hızı ile ilerliyor. Metrekare birim fiyatı yüksek. Bu konuda sizin deneyimlerinizden faydalanmak istiyoruz.”
Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, “Bizim tarımdan başka bir gelirimiz yok. Toprağımızı iyi sulamamız gerekiyor. Suya ihtiyacımız var. Selendi Barajı kurulmalı ve küçük göletler yapılmalıdır. Ayrıca Uşak’a bağlantı yolu yapılması halinde ulaşımımız da rahatlayacak.” dedi. Selendili başkanlar, Yelimere Kanyonu’nun turizm merkezi haline getirilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını, buraya giden yolun bir an önce ıslah edilmesi gerektiği görüşünde birleşti. 
İstişare toplantısına Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Başkan Yardımcıları Günay Topkaya ve Yunus Kaya, Turgut Yenidünya, Ahmet Doğan, Özdemir Bayraktar, İsmail Saracalıoğlu, Mehmet Yavaş, Mehmet Ulvi Uysal, Cavit Kırlı, Bircan Atasoy, Hamdi Sarı’nın yanı sıra Kula Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Çınar katıldı

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.