DOLAR 32,3420 0.17%
EURO 35,1990 0.02%
ALTIN 2.246,590,15
BITCOIN 2146201-1,51%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Karşıyaka Balkan Kadınları Derneği start verdi

Karşıyaka Balkan Kadınları Derneği start verdi

ABONE OL
Aralık 14, 2021 12:42
Karşıyaka Balkan Kadınları Derneği start verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Balkan Kadınları Derneği (KARBALKAD)’nin Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş Gondol Kafe’de düzenlediği kahvaltıya, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Bedri Serter ile eşi İzmir Kadın Birlikleri Yürütme Kurulu Başkanı Huriye Serter, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Şevket Balla, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazike Işık ve İzmir’de bulunan çok sayıda Balkan Dernek Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan KARBALKAD Başkanı Emine Özarslan şunları söyledi.”Derneğimizi 2020 yılı Şubat ayında kurduk fakat pandemi nedeniyle fazla bir faaliyetimiz olmadı bu gün tam anlamıyla yola çıkıyoruz diyebilirim. Kadınlarımızın sosyal ve kültürel alanda daha fazla birlik ve beraberliğini sağlamak için bir araya geldik. Bugün iki mutluluğu bir arada yaşıyoruz birincisi derneğimizin kuruluşu ikincisi Atamızın biz kadınlara kazandırdığı seçme ve seçilme hakkına kavuştuğumuzun yıl dönümüdür. Atamızın biz kadınlara verdiği bu hakların sonuna kadar savunucusu olacağız. Aslında bizler kadın olarak fazla bir şey istemiyoruz temsilde eşitlik istiyoruz. 1934 yılında bu hakkı bize veren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyoruz. Atamızın izinde giderek örgütlenmede eksik olan kadınlarımızı örgütleyerek bu günlere geldik. Kültürümüzü nesilden nesille aktaran kadınlarımız olacaktır.  Böyle güçlü bir balkan camiasının bir ferdi olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Ben değil biz varız. Güçlenirsek el ele verirsek büyür ve daha da güçleniriz. Ayrıca bildiğiniz gibi Lösemi ve SMA hastası çocuklarımızın sayısı son günlerde ciddi anlamda artış gösterdi dernek olarak onlara gerçek anlamda destek olmak için projelerimiz hazır. Lösemi hastası çocuklarımızın tedavi gördüğü hastanede onlar için oyun parkı kuracağız. Ayrıca yaşlılarımıza destek olmak için de projelerimiz hazır bu yolda bizleri yalnız bırakmayacağınızı biliyoruz.”

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay da şu değerlendirmeyi yaptı:

 “Gördüğüm kadar İzmir’in her ilçesinden Balkan dernekleri var. Sizlerle beraber olmak güzel bir onur. Derneğinizi kurulduğu günden bugüne takip ediyorum ve ne kadar umut verici projeler ürettiğini görüyorum ve bu da Balkan kadınlarına yakışır diye düşünüyorum. Atatürk’ün kadınlarımıza 5 Aralık’ta verdiği seçme ve seçilme hakkının yıl dönümü olması bu kahvaltıyı çok daha özel kılıyor. Türk kadınlarımıza her şeyin en güzeli yakışır diyorum. Karşıyaka’ya yakışır diyorum. Her zaman sizlerin yanında olacağımı bilmenizi isterim. Güzel işleri beraber hayata geçireceğiz. Bildiğiniz gibi Karşıyaka Belediyesi olarak bir heyetle Saray Bosna’ya gittik. Novigrad ve Starigrad ikisi de Saraybosna’nın merkez ilçeleri. Bizleri çok iyi karşıladılar ve bu iki belediye Karşıyaka ile kardeş belediye olmak istediler. Bizler Novigrad ile görüşmelerimiz vardı ve kardeş şehir olmak için meclisimizden karar çıkardık. Ahmet Kemal Baysak’ı burada anmadan geçemeyeceğim. Ahmet Kemal Baysak balkanlarda inanılmaz bir sevgiye sahip bunu ifade etmek ve sizlerinde bilmesini istedim.”

 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Makedonya göçmenleri, Pomaklar, Arnavutlar ve Boşnaklar burada mısınız.

Ben Fikri Altay Mahallesi’nde büyüdüm, Şemiklerliyim ben hepinizi tanıyorum sizlerde beni tanıyorsunuz.

Ankara’da bir TV programında sordular Balkan göçmenlerini konuşalım bir gün dedi, tabi olur dedim, bugün bana kısaca anlatır mısın dedi hemen şunu söyledim. Çok çalışan, çok koşan, dik bakan birisi görürsen bil ki o Balkanlarda doğmuştur.

İzmir’de 2 milyon Balkanlı, Türkiye genelinde 34 milyon bunların tamamında doğa ve hayvan sevgisi var. Balkan göçmenlerinin yüreğinde İnsan sevgisi var, memleket sevgisi var, çocuk sevgisi, Cumhuriyet sevgisi var, Mustafa Kemal Aşkı var. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği iki büyük eseri var birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi. Bizler hep beraber bu iki esere sahip çıkacağız.

 

 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter de yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Sevgili dostlar belki bilenler vardır ben anne tarafından Arnavut’um. Böyle güzel ve önemli bir günde buluşturduğu için derneğimize teşekkür ediyorum. Balkanların en büyük özelliği erkek kadın yanyanadır bu çok önemlidir. Bizler Atatürkçü olarak büyüdük annem bizleri Arnavut kültürü ile büyüttü, bizim evde Atatürk ve Cumhuriyet hiçbir zaman unutulmadı “

 

İzmir Kadın Birlikleri Yürütme Kurulu Başkanı Huriye Serter de şöyle konuştu;

“50 kadın derneği adına sizlere merhaba diyorum. İzmir farkı işte bu arkadaşlar, kadınlar erkekler omuz omuza eşitlikte böyle gelecek ve dünyaya barış gelecek. Biz kadınlar çok bir şey istemiyoruz her alanda eşitlik istiyoruz. Bu anlamlı günde biz kadınlar yüzde elli kota diyoruz. Atatürk’ün açtığı bu yolda yürüyerek eşitik hakkımızı almamız gerekiyor. Dünya ekonomik formunda 156 ülke arasında 133 sıradayız, Afrika ülkesi Ruanda yedinci sırada her gün daha da geriye gidiyoruz. Yine Afrika ülkesi Naimba altıncı sırada. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te parlamento’da kadın temsilinde dünyada ilk beş içinde yer alıyordu. Toplumu ancak kadınlarla beraber değiştirip dönüştüre biliriz. Bugün parlemento’da kadının temsili maalesef çok düşük yüzde on yedi. Uluslararası Balkan kadın çalıştayı düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bunu da Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay’ın destekleriyle kısa sürede gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.”

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.