DOLAR 32,5254 -0.06%
EURO 34,9835 0.39%
ALTIN 2.434,310,47
BITCOIN 2074516-4,12%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
iPhone 14 Temel Özellikleri Nelerdir?

iPhone 14 Temel Özellikleri Nelerdir?

ABONE OL
Eylül 28, 2022 21:06
iPhone 14 Temel Özellikleri Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Efsane Kasım indirimlerine tâbi olan ürün gruplarından birisi de iPhone telefon modelleridir. Apple, Eylül 2022 içerisinde tanıttığı iPhone 14 ile tekrar gündemde. Sağlamış olduğu özellikler bakımından popülaritesi artan iPhone modelinin bir süre daha gündemde kalacağı anlaşılıyor. Çünkü ilgili model, teknoloji çevrelerinde geniş yankı uyandırdı. iPhone 14, selefi sayılan iPhone 13 modeline göre birçok anlamda yeni özellikler sunuyor. Ekran boyutundan dâhili hafızaya, pil kapasitesinden ekran çözünürlüğüne kadar birçok alanda bunu hissedebilmek mümkün.

iPhone 14 özellikleri, kullanıcılar tarafından araştırılan konulardan birisi oldu. İlgili ürün özellik anlamında birçok yenilik sunuyor ve sürümler arasında ciddi özellik farkları da gözle görülür şekilde. Bazı temel iPhone 14 özellikleri aşağıdaki gibidir;

  • 6.1 inç’lik ekran boyutu, (Pro, Plus ve Pro Max seçeneklerinde 6.7 inç’lik ekran boyutu mevcut)
  • 128 GB hafıza desteği, (üst sürümlerde artan bir hafıza yapısı görünüyor)
  • 6 GB RAM bellek,
  • 3.2 GHz CPU frekansı,
  • 6 çekirdekli işlemci yapısı,
  • IPX8 suya dayanıklılık sertifikası,
  • 12 MP kamera çözünürlüğü,
  • 3279 mAh pil kapasitesi.

Görüldüğü üzere özellikler, işlerinizi profesyonelce yapabilmeniz için özel olarak tasarlanmış durumda. Ayrıca tasarım anlamında da bazı yeniliklerin olduğunu söyleyelim. Özellikle mavi renk seçeneği, bu anlamda yeni özellikler arasında yer alıyor.

iPhone Modeli Tercihinde Nelere Dikkat Edilebilir?

Apple, iPhone 14’ü tanıtımıyla birlikte ilgili cihazları tercih etme noktasında dikkat edilebilecekler de sıklıkla araştırıldı. Gerçekten de iPhone modellerinden herhangi birisini alırken dikkat etmeniz gereken birçok nokta bulunuyor. Akıllı telefonları alırken dikkat edeceklerinizle birebir örtüşen bu unsurları mutlaka bilmeniz gerekiyor. iPhone modeli tercihinde dikkat edebileceğiniz unsurlar aşağıdaki gibidir;

  • iPhone modelleri, tasarım anlamında birçok yenilik vadediyor. Ancak eski modellerden birisini tercih edecekseniz tasarımın demode kalabileceğini unutmayınız. Yine de vintage tarza sahip olmak isteyenler için önemli olan bu unsur, dikkat etmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Yeni modellere yönelecekseniz tasarım anlayışınıza uygunluğunu mutlaka kontrol ediniz.
  • İhtiyaçlarınıza göre bir iPhone modeli tercih etmelisiniz. Örneğin iPhone 14 tek başına ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa Plus ve Pro seçeneklerine yönelebilirsiniz. Ancak ihtiyaçlarınızdan fazla özellik içeren iPhone’lara yönelmenizin bir anlamı bulunmamaktadır.

  • Seçenekler arasındaki fiyat farklılıklarını mutlaka kontrol edin. Bu anlamda iPhone 14 ile iPhone 14 Plus fiyatları arasında ciddi farklılıklar bulunabiliyor. Bu nedenle öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemeli ve sonrasında fiyat araştırması yaparak tercihlerinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor.
  • iPhone modellerinin teknik özelliklerine hâkim olun. Teknik özellikler incelenirken birçok özellik anlaşılamayabilir. Ancak yeteri kadar araştırma yapmanız halinde bunları öğrenebilmeniz mümkün. Bu anlamda daha uygun bir iPhone tercihi yapmak istiyorsanız mutlaka özellik incelemesini gerçekleştiriniz.
  • iPhone modelleri tercih ederken önceki modellere de göz atmanızı öneriyoruz. Çünkü yeni bir iPhone çıktığında önceki modellerin biraz daha ucuzladığını biliyoruz. Bu anlamda hayalinizdeki iPhone modeline daha uygun bütçelerle ulaşabilme imkânınız bulunuyor.

iPhone 14 Modelleri

Efsane Kasım indirimleriyle ön plana çıkan iPhone ürünleri, son olarak iPhone 14’ün de eklenmesiyle geniş bir perspektife sahip oldu. Hâlihazırda iPhone 14 serisinin Plus, Pro ve Pro Max seçenekleri mevcut. Ekran boyutu başta olmak üzere birçok özellik bakımından farklılıkların olduğu bu sürümlere oluşan talep bir hayli fazla. Bu nedenle ilgili sürümlerin tamamının tarafınızca mutlaka incelenmesi gerekmektedir.

iPhone 14’ün önceki modellere kıyasla ön plana çıkmasının sebebi hem tasarım, hem teknolojik, hem de teknik detaylar bakımından gelişmiş seçenekler sunmasıdır. Özellikle 12 MP çözünürlüğe sahip ön kameraya gelen otomatik odaklama seçeneği, bu anlamda profesyonel çekimler yapabilmeniz için ideal durumda. Ayrıca işlemci frekansından pil kapasitesine kadar birçok alanda iyileştirme görebilmeniz mümkün. Bu nedenle iPhone 14 modelleri arasında ihtiyacınızı karşılayan seçeneği almanız öneriliyor.

iPhone 14 modellerinin gelmesiyle birlikte önceki modellerdeki hareketlilikte biraz arttı. Bunun nedeni, talebin 14 serisine kaymasıyla önceki modellere oluşan talep azlığından gerçekleşen fiyat düşüşleri. Fiyatları düşen telefonlara rağbet her ne kadar artsa da toplam talebi artırıcı boyutta olmadığından dolayı fiyatlar düşük seviyede kalıyor. Bu nedenle önceki iPhone modelleri de kullanıcıların incelediği modeller arasında yer alıyor.

Eşsiz Seçenekleriyle iPhone 14

iPhone 14, sunmuş olduğu birçok seçenekle kullanıcıların karşısına çıktı. Bu anlamda iPhone 14 Plus seçeneğinin dikkat çektiğini söyleyelim. Ayrıca iPhone 14 Plus fiyatları da öncekilere nazaran makul sayılabilecek düzeyde. Yine de kullanıcıların bütçesine uygun bir iPhone modeli bulabilmesi mümkün. Bu nedenle tüm modelleri incelemenizi ve kendinize en uygun modeli satın almanızı öneriyoruz.

iPhone 14, kamera iyileştirmeleri ile birlikte teknik özellikler açısından da birçok yenilik ile birlikte geldi. Suya dayanıklılık özellikleri her ne kadar başarılı bir şekilde telefonda yer alsa da sıvı temasından doğan arızaların garanti kapsamında olmadığını söyleyelim. Bu anlamda alacağınız iPhone 14 modelini sıvı temasından uzak tutmanızı öneriyoruz. Kamera iyileştirmesi noktasında ön kamera dikkatleri üzerine topluyor. Hem 12 MP çözünürlükteki kamerasıyla, hem de otomatik odaklama sayesinde profesyonel çekimler yapabilmek mümkün olacaktır.

iPhone 14 modelleri incelendiğinde en üst sürümün Pro Max olduğunu görüyoruz. Tabi fiyatının da en üst segmente ait olduğunu söyleyelim. Orijinal iPhone 14 sürümü ihtiyacınızı karşılamıyorsa bu sürümlere yönelebilmeniz mümkün. Yine de detaylı bir şekilde özellik incelemesi yapmanız gerekiyor. Özellikle dâhili depolama alanında bunun önemi daha da ortaya çıkıyor. Üst sürümlerin depolama alanı seçenekleri daha fazlayken, telefonlarda hafıza kartı desteğinin yer almaması, bu gibi özellik tercihinizi daha en başında yapmanızı gerektiriyor. Bu nedenle ilgili telefon modellerini tercih ederken dikkatli olmanızda fayda bulunmaktadır.

iPhone 14 Fiyatları

iPhone 14 ile beraber fiyatlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Yeni iPhone 14’ün fiyatı ne olacak gibi sorular sıklıkla soruluyor. Şu an için sabit bir fiyat belirtilmese de fiyatların önceki modellerde olduğu gibi sürüme ve diğer faktörlere göre belirleneceğini söyleyebiliriz. Özellikle iPhone 14 Plus fiyatları bu anlamda kullanıcıların en çok araştırdıkları unsurların başındadır.

iPhone modellerini fiyatlama noktasında etkileyici birçok faktör bulunuyor. Bunları şu şekilde sayabiliriz;

  • Apple, fiyatları temel belirleyici konumdadır. Ürünün satış fiyatı Apple tarafından belirleniyor. Bu fiyat belirlenirken kâr marjı, maliyetler gibi faktörler baz alınıyor. Buna göre fiyat politikası oluşturularak satış fiyatları belirleniyor.
  • Ürünlerin üretiminden sonra oluşan ticari hareketlilik ile birlikte fiyatlara bazı eklemeler yapılabilir. Örneğin ilgili telefonun ülkemize gelmesiyle birlikte ithalat gerçekleşeceğinden dolayı gümrük vergisi, harcama yapılacağından dolayı KDV ve ÖTV söz konusu olacaktır. Bunlar da direkt olarak fiyatları etkileyen unsurlar arasında.
  • İlgili telefonların ülkemize ulaşmasıyla döviz fiyatlarının da etkili olduğunu söyleyelim. Hatta satış fiyatının belirlenmesindeki en etkileyici unsur döviz fiyatlarıdır. Döviz fiyatlarında yaşanan artışlar, telefon maliyetine eklendiği için satış fiyatlarının artmasına neden oluyor.
  • Aracı firmaların yürütmüş olduğu kampanyalar, indirimler de fiyatlar üzerinde etkilidir. Ayrıca bu işletmelerin katlanmış oldukları pazarlama ve tanıtım maliyetleri, fiyatları arttıran unsurlar arasındadır. Mağazalar arasında fiyat farklılıkları da bu şekilde oluştuğundan dolayı birçok işletme açısından fiyat analizi yapmanız çok önemlidir. 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.