DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
İKLEV’in yeni merkezi açıldı

İKLEV’in yeni merkezi açıldı

ABONE OL
Aralık 9, 2021 01:40
İKLEV’in yeni merkezi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Lisesi’ne her türlü desteğin yanı sıra binlerce öğrencisine burs veren İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı (İKLEV), üyelerinin desteğiyle aldığı binasına kavuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yeni biranın açılış töreninde yaptığı konuşmada,“Karşıyaka Lisesi’ne verdiği burslarla öğrencilerini 25 yıldır destekleyen İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı’nın Yaşar Aksoy Sokak’taki yeni merkezinin hayırlı olmasını diliyorum. Genç nesillere verdiği destek için İKLEV’e teşekkür ediyorum” dedi.

HEDEFİMİZ AYDIN KİŞİLER YETİŞTİRMEK

İKLEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. H. Semih Güneş de 1996 yılında kurulan vakfın 238 üyesi bulunduğunu bildirdi.

Hedefleri arasında ”ülkeye ve insanlığa yararlı aydın kişiler yetiştirmek” olduğunu belirten Prof.Dr. Güneş, ”İzmir Karşıyaka Lisesi bina ve eğitim olanaklarının genişletilmesi, onarılması ve arttırılmasına katkı sağlamak, devletin kamu yükünü azaltacak çalışmalar yapmayı hedeflediklerini” söyledi.

  Prof.Dr. H. Semih Güneş, İKLEV Vakıf Senedi’nin 4. maddesinin şu şekilde yazıldığını kaydetti:

”İzmir Karşıyaka Lisesi Öğrencilerini; özgür düşünce, çağdaş bilim anlayışı ve Atatürk ilkeleri ışığı altında yetiştirme, çalışma, inceleme, araştırma ve yönetme yeteneklerine sahip kılmak. Ülkeye ve insanlığa yararlı aydın kişiler olarak yetişmelerini sağlamaya çalışmak. Bu doğrultuda İzmir Karşıyaka Lisesi bina ve eğitim olanaklarının genişletilmesi, onarılması ve arttırılmasına katkı sağlamak, böylece devletin kamu yükünü azaltacak çalışmalar yapmaktadır. Vakıf herhangi bir şekilde dini ve siyasi faaliyette bulunamaz, dinsel siyasal ve kişiler amaçlara alet edilemez.”

Prof.Dr. Güneş, 25 yıl sonra vakfın bir gayrimenkule sahip olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, gayrimenkul ve para bağışında bulunan üyelere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, Prof.Dr. Güneş ve İKLEV üyeleri kurdeleyi keserek, yeni binayı gezdi.

Yaşar Aksoy Sokak No. 83 D.1 Karşıyaka adresindeki İKLEV’in merkez binası, eksi Karşıyaka Lisesi tarihi bina ve kapısının karşısında bulunuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.