DOLAR 32,3469 0.29%
EURO 35,1399 0%
ALTIN 2.311,261,50
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Harran Üniversitesi Diş Hekimliği Fakülte Hastanesi düzenlenen tören ile açıldı

Harran Üniversitesi Diş Hekimliği Fakülte Hastanesi düzenlenen tören ile açıldı

ABONE OL
Ekim 5, 2022 19:10
Harran Üniversitesi Diş Hekimliği Fakülte Hastanesi düzenlenen tören ile açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harran Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde Diş Hastanesi, düzenlenen tören ile hizmete girdi. Modern cihazlarla donatılmış Diş Hastanesi, çene cerrahisinden, implant tedavisine kadar bir birçok alanında hizmet verecek.

 

Şanlıurfa merkezde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezindeki yoğunluktan dolayı vatandaşların bu konudaki ihtiyacına cevap vermeyi amaçlayan Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde hizmete giren olan Diş Hastanesi, birçok alanda tedavi imkânı sağlayacak.

 

Harran Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Klinik Bilimler bölümüyle tüm ana bilim dallarında eğitim vermeye sahip, kendi alanında uzman öğretim üyeleri ile eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanısıra modern hastanesi ile Şanlıurfa’ya ve bölgeye hizmet edecek. Teknolojik alt yapısı ve donanımlı akademisyen kadrosuyla dikkat çeken Diş Hekimliği Fakültesi’nde son teknolojik ekipmanların kullanıldığı preklinik ve uygulamalı öğrenci laboratuvarı da adından söz ettiriyor.

 

Şanlıurfa ilinde dental tedavilerin tamamının yapılabileceği şekilde tam donanımlı olarak hizmet sunulan hastanede, gelişmiş görüntüleme cihazlarının bulunduğu röntgen odaları ve son teknoloji cihazlarla dolu ameliyathaneleri ile diş hekimliği alanında yapılabilecek tüm tedaviler hastane bünyesinde başarılı bir şekilde yapıla bilinecek.

 

Şanlıurfa merkezde bulunan Yenişehir Yerleşkesinde yapılan açılış programına, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri, akademisyenler, kamu kurum ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Faruk Bayuk ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Yavuz birer konuşma gerçekleştirdi.

 

Yaptığı açış konuşmasında eğitim ve sağlık alanında yapılan eserlerin vatandaşlarımıza dokunan güzel hizmetler olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: “Rektör hocamızın uzun bir rektörlük serüveni oldu. Bu şehire de güzel eserler kazandırdı. Bu bina daha önce eski metruk bir binaydı. Bina modern bir şekilde yapılmış ve fiziki olarak güzel olmuştur. Bu binanın içine de siz değerli hocalarım ruh vereceksiniz. Bu binanın ruhu olacaksınız. Buraya gelen vatandaşlarımıza güzel hizmetler yapacaksınız. Dolayısıyla böyle güzel eserleri memleketimize kazandıran başta Rektörümüz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşları canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül‘ün il dışında olmasından dolayı programa katılamadığını belirten  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Faruk Bayuk: “Diş Hastanesi hizmet binamız modern bir hastane statüsünde hizmete sunulmuş. Hem eğitim öğretim faaliyetleri hem de vatandaşlarımıza alternatif sağlık hizmetlerini kaliteli bir şekilde sunacak olması bizleri sevindirmiştir. Hastanemizin şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Herkesin en iyi sağlık hizmetini almasının gerekliliğini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik: Şanlıurfa’da hizmetimizi eski bir binada veriyorduk. Şanlıurfa’ya yakışır bir çalışma yapmaya karar verdik. Arkadaşlarımızla hemen çalışmalara başladık ve bu çalışma neticesinde burayı modern bir sağlık üssü haline getirdik. Burada bizi destekleyen dış paydaşları da unutmamak gerekiyor. Özellikle Haliliye Belediyesine ve diğer kamu kurum ve kuruluşlara da şükranlarımı sunuyorum. Emeği geçen Diş Fakültesi ekibinin tümüne bu güzel çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Diş Hekimliği Fakültesinin 2015 yılında 71 öğrenci ile eğitim öğretime başladığını, günümüzde 15 yabancı olmak üzere 400 öğrenci ile eğitim öğretime devam ettiğini belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Yavuz: “Bu mutlu günümüzde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl ilk mezunlarımızı verecek olmamızın sevincini yaşıyoruz.  Diş Hekimliği Fakültesi olarak bu modern binada son model ekipmanlarla birlikte öğrencilerimizi mezun etmiş olacağız. Buraya gelerek bizleri onurlandıran tüm protokol üyeleri ve haziruna çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile hastanenin açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi. Ardından gelişmiş teçhizatları ve son teknolojiyle donatılmış klinikleri ile bölgedeki en modern hastanelerden biri olma özelliğini taşımakta olan hastanenin gezilmesiyle program son buldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.