DOLAR 32,3393 0.17%
EURO 35,2011 0.01%
ALTIN 2.244,570,06
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Grammy Ödüllü Orkestra Şefi Tõnu Kaljuste İş Sanat'ta

Grammy Ödüllü Orkestra Şefi Tõnu Kaljuste İş Sanat'ta

ABONE OL
Ocak 31, 2023 16:12
Grammy Ödüllü Orkestra Şefi Tõnu Kaljuste İş Sanat'ta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Grammy ödülllü Estonyalı orkestra şefi Tõnu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrası, 8 Şubat Çarşamba, 20.30’da dinleyicilerle bir araya gelecek. 

21. yüzyılın yaşayan en önemli bestecilerinden Arvo Pärt’ın eserlerini seslendirecek orkestra, kuruldukları yıl bestecinin “Te Deum” başlıklı eserini kaydettikleri albüm ile klasik müzik dünyasının saygın toplulukları arasına girmeyi başardı. Orkestranın kurucusu, Tõnu Kaljuste ise Arvo Pärt’ın 2010 yılında İstanbul, 2011 yılında ise Estonya’nın başkenti Tallinn’in Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi üzerine iki şehri buluşturduğu eseri “Adam’s Lament”in albüm kaydı ile 2014’te Grammy Ödülü’nün sahibi oldu.

Çağımızın Mozart’ı olarak gösterilen Arvo Pärt, 1970’li yıllarda yarattığı “tintinnabuli” ile minimal akıma yeni bir kompozisyon tekniği kazandırdı. Geliştirdiği teknikle Pärt, sunduğu yeni bakış açısıyla, tonal ve modal müzik algısının genişlemesine katkıda bulundu. 

İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşen İş Sanat’ın etkinlik biletleri, Privia Black ve Maximum Black kartlara birinci kategoride %20, diğer kategorilerde %10, Maximum Kartlara ise tüm kategorilerde %10 indirim avantajıyla Biletix’te sunuluyor. Öğrenci ve 65 yaş üzeri indirimli biletler İş Kuleleri Salonu ana gişeden temin edilebilir.  

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.