DOLAR 32,3389 0.22%
EURO 35,0747 -0.17%
ALTIN 2.307,291,32
BITCOIN 22840832,68%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Global Girişimcilik Haftası’na yoğun ilgi Türkiye’de 1 hafta değil 1 ay boyunca kutlandı!
  • Karşıyaka Haber
  • Ekonomi
  • Global Girişimcilik Haftası’na yoğun ilgi Türkiye’de 1 hafta değil 1 ay boyunca kutlandı!

Global Girişimcilik Haftası’na yoğun ilgi Türkiye’de 1 hafta değil 1 ay boyunca kutlandı!

ABONE OL
Aralık 13, 2021 13:50
Global Girişimcilik Haftası’na yoğun ilgi Türkiye’de 1 hafta değil 1 ay boyunca kutlandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

178 ülkede 8-14 Kasım tarihlerinde kutlanan Global Girişimcilik Haftası’na (GGH) Türkiye’de ilgi yoğun oldu. Bu yıl “Tam zamanı” sloganıyla gerçekleşen GGH 2021’de 400’den fazla paydaşın katılımıyla, 350’ye yakın etkinliğe 35 binin üzerinde kişi katılım gösterirken, gelen yoğun talep üzerine etkinlikler kasım ayı boyunca devam etti.

 

Türkiye’de 2008 yılından bu yana her yıl kasım ayında 178 ülkeyle eş zamanlı kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH), bu yıl 8-14 Kasım tarihleri arasında “tam zamanı” sloganıyla gerçekleşti. Sivil toplum kuruluşlarından (STK) ve üniversitelerden oluşan 30 icra kurulu üyesi kurumun desteğiyle, bu sene Global Entrepreneurship Network’ün (GEN) Türkiye ayağı olarak faaliyetlerini gösteren GEN Türkiye ile Habitat Derneği’nin genel koordinasyonunda düzenlenen GGH 2021 kapsamında Türkiye genelinde 336 etkinlik düzenlenirken, etkinlikleri 35 binin üzerinde kişi takip etti. Geçen yıl 350 olan paydaş sayısı ise bu yıl 400 ulaştı. Hafta boyunca süren etkinliklere gösterilen yoğun ilgi sonucunda etkinlikler kasım ayı boyunca da devam etti. 

“GİRİŞİMCİLERİN İHTİYAÇ DUYDUĞU HER TÜRLÜ DESTEĞİN ADRESİ OLACAĞIZ”

GGH 2021’e ilişkin değerlendirmede bulunan GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, Türkiye’de Global Girişimcilik Haftası’nın yoğun ilgi nedeniyle Global Girişimcilik Ayı’na dönüştüğünü vurguladı. GEN Türkiye olarak, Türkiye’nin önceliklerine yönelik programlar geliştirdiklerini belirten Aydın, “Bir döngüden oluşan ve bir bütün halinde hareket etmesi gereken ekosistem içinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Farklı sektörlerden uzmanları bir araya getirdiğimiz platformla girişimcilerin ihtiyaç duyduğu her türlü desteğin adresi olacağız” dedi.

“GELECEK YIL ÇOK DAHA FAZLA KATILIMCIYA ULAŞACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM”

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyle konuştu: “Global Girişimcilik Haftasını yüksek katılım ve ilgiyle tamamladık. Kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle oldukça verimli geçen hafta bizlere girişimcilik ekosistemi için farklı kurum ve kuruluşların iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu sene düzenlediğimiz etkinliklerden aldığımız enerjiyle önümüzdeki yıllarda çok daha fazla kişi ve kuruma ulaşacağımız bir hafta düzenleyeceğimize inancımız tam.’’

“REKORLAR KIRDIĞIMIZ BİR YILI GERİDE BIRAKIYORUZ”

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Kolektif House Kurucu Ortağı & CEO’su Ahmet Onur da şunları söyledi: “Türkiye girişimcilik ekosistemi pandemi döneminde hiç olmadığı kadar gelişti. Hem yatırım adedi hem de yatırım hacmi olarak baktığımızda rekorlar kırdığımız   bir yılı geride bırakıyoruz. GGH 2021’e olan ilgi de ekosistemin potansiyelini ortaya koyar nitelikteydi. GGH 2021 kapsamında 336 etkinlik gerçekleştirdik. 81 ilde 35.000’in üzerinde kişiye eriştik. 2020 yılında 350 olan paydaş sayısını bu yıl 400’e taşıdık. Bu ilginin gelecek yıllarda da artarak devam etmesini bekliyoruz.”

“GİRİŞİMCİLİKTE DAHA ÇOK POTANSİYEL OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve CorpEQ Kurucusu Dr. Arzu Girişken de “GGH 2021 kapsamında hem fiziksel hem de çevrimiçi olarak atölyeler, film gösterimi ve sohbetler, panel ve konferanslar, çalıştaylar, mentor ve yatırımcı buluşmaları gibi etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinlikler hayallerini gerçekleştirmekte çekinenlere yol gösterici oluyor. Türkiye'nin girişimcilikte daha çok potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Biz de GEN Türkiye olarak hem bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çalışıyoruz, hem de girişimcilere bilgi ve birikimimizle destek olmaya çabalıyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.