DOLAR 32,3305 0.24%
EURO 35,0475 -0.24%
ALTIN 2.281,080,17
BITCOIN 22849361,61%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Genital estetik operasyonları acısız ve kısa sürede gerçekleştiriliyor

Genital estetik operasyonları acısız ve kısa sürede gerçekleştiriliyor

ABONE OL
Aralık 6, 2022 12:30
Genital estetik operasyonları acısız ve kısa sürede gerçekleştiriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genital estetik, son yıllarda kadın sağlığı alanında yapılan popüler uygulamalar arasında yer alıyor. Genital bölgede doğuştan olan veya sonradan meydana gelen yapısal deformitelerin tedavi edilebilmesinin birçok kadının odağında olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli, “Genital estetik operasyonları acısız ve kısa bir sürede gerçekleştirilebiliyor. Pek çok genital estetik operasyonu lazer gibi son teknoloji yöntemlerle yapılabiliyor ve hastalar çoğunlukla aynı gün taburcu olabiliyor. Ancak cerrahi müdahale gerektiren operasyonlar da mevcut” şeklinde konuştu.

 

Kadın sağlığında cinsel organların, işlevlerini yerine getirmesi kadar görüntüsüyle de rahat hissettirmesi önemli. Genital estetik ameliyatlarının sarkma gibi deformiteleri ortadan kaldırmak amacıyla yapıldığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli, “Özellikle bu operasyonlarla mayo-bikini giyme gibi durumlarda oluşan dış görünüş kaygısının önüne geçilebilir. Aynı zamanda cinsel yaşantıda genital bölgedeki deformiteler nedeniyle yansıyan aksaklıkların da önlenmesini sağlanabilir” dedi. 

 

Doğum sonrası oluşan genital sorunlar tedavi edilebiliyor

Genital estetik operasyonlarının genital bölgenin ve üreme sisteminin sağlığı kadar bireyde oluşabilecek özgüven problemleri nedeniyle de yapıldığını vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli, “Bireylerin görsel olarak kendini rahat hissetmeyince özgüven problemleri yaşamaları çok normal bir durum. Özgüven problemi de cinsel isteksizlik ve uyumsuzluk gibi sorunlar yaşatabilir. Bu da psikolojik olarak daha olumsuz sonuçlar doğurarak çiftler arasında önemli problemlere yol açabilir. Bununla birlikte genital estetik ameliyatlarının tek nedeni şekil bozukluğu veya deformiteler değil” açıklamasında bulundu.

 

Genital estetik operasyonları sarkıklık ve asimetri bozukluğunda da tercih ediliyor

Doğum sırasında yapılan müdahalelerin, kadınların doğum sonrasında da birtakım sorunlar yaşamasına neden olabildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli, “Oluşan deformiteler estetik operasyonlarla ortadan kaldırılabiliyor. Bununla birlikte cinsel organ yapılarının sadece doğum kaynaklı değil doğuştan deforme olması da mümkün. Sarkıklık ve asimetri bozukluğu, genital estetik operasyonların günümüzde sıklıkla tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor. Bu şekilde kişiler daha mutlu, daha özgüvenli ve daha konforlu bir hayata adım atmış oluyor” diye konuştu. 

 

Sağlık durumu ve bireysel ihtiyaçlar estetik operasyonu belirliyor

Bireylerin ihtiyaç ve sağlık durumuna göre farklı genital estetik operasyonların uygulanabildiğini söyleyen Op. Dr. Nuri Ceydeli, “Vajinada doğuma bağlı olarak genişleme veya sarkma gibi rahatsızlıklar oluşması nedeniyle vajinoplasti en çok tercih edilen genital estetik operasyonlarından biri. Daraltma ve sıkılaştırma işlemleri ile hastalar hem estetik hem de cinsel kaygılarından uzaklaşmış oluyor” dedi.

 

Her yaştan kadına uygulanabiliyor

Genital estetiğin genital organ gelişimini tamamlayan her yaştan kadının başvurabileceği bir operasyon olduğunu belirten Op. Dr. Nuri Ceydeli, “Toplumda jinekolojik müdahalelere karşı bir çekingenlik ve hassasiyet olsa da genital estetik operasyonlarının kolay uygulanabilir olması ve bireylerin bilinçlenmesi genital estetiklere olan ilgiyi arttırdı. Operasyonların kısa sürmesi ve hastanın aynı gün hayatına daha konforlu dönmesi genital estetik ameliyatlara karşı gelişen tedirginliği azalttı” şeklinde konuştu. 

 

Genetik operasyonlarda hijyen önemli

Genital estetik operasyonlarından sonra bireylerin kişisel hijyene her zamankinden daha fazla özen göstermesi gerektiğini hatırlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli, “Pamuklu ve geniş iç çamaşırı giyilmeli, operasyon geçiren bölgeye baskı yapılmaması gerekiyor. Özellikle genital estetik operasyonlarında kaybolan dikiş kullanılır; bu sebeple de dikiş izi kalmaz. Operasyon geçiren bireyler en az dört hafta cinsel ilişkiden kaçınmalı. Genital estetik ameliyatı sonrası şiddetli ağrı oluşmaz. Operasyon sonrası çok hafif ağrılar oluşabilir bu durumda doktorun tavsiyesine uygun ilaçlar kullanılabilir. Aynı zamanda enfeksiyon oluşumunu önlemek adına antibiyotik tedavisi de uygulanmalı” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.