DOLAR 32,3420 0.17%
EURO 35,1990 0.02%
ALTIN 2.246,590,15
BITCOIN 2146201-1,51%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Engellilerden Muhteşem Tiyatro

Engellilerden Muhteşem Tiyatro

ABONE OL
Aralık 4, 2022 15:03
Engellilerden Muhteşem Tiyatro
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Aralık Dünya Engelliler gününde Burhaniye’de ki engellilerden muhteşem tiyatro.

 

Burhaniye’de yaşayan engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla tiyatro gösteri gerçekleştirdi. “Bu Oyun Engellenemez” isimli tiyatro oyunu için salon dakikalar öncesinden doldu. Oyuna yoğun ilgi olduğundan dolayı salondaki boş alanların hepsine sandalye takviyesi yapıldı. Büyük ilgi gören oyuna, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban’da katılarak engellileri tebrik etti.

 

Burhaniye Kent Konseyi Engelli Meclisi, Sakatlar Derneği, Engel Biziz Derneği ve Öykü Atölyesinin birlikte düzenlediği oyunun yazar ve yönetmenliğini Filiz Çağlayan Kayalı yaptı. Reha Yurdakul Kültür Merkezinde düzenlenen oyun; engellilerin hayatlarını ve sıklıkla yaşadıkları sorunları ele alarak, farkındalık sağlıyor.

 

Oyun sonrası engellilerle bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban yaptığı konuşmada “Engellilik, yalnızca engellileri ve onların ailelerini değil, toplumun tamamını ilgilendiren bir konudur. Tüm sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle çözümler üretilmeli, engellilerimizin önündeki her türlü engel kaldırılmalıdır” dedi. Erbalaban tiyatroda emeği gecen herkese teşekkür ederek, oyunun yönetmenine çiçek takdim etti.

 

Programa, engelli dernek başkanlarının yanı sıra CHP Burhaniye İlçe Başkanı Aylin Yıldırım, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.