DOLAR 32,3139 0.19%
EURO 35,0732 -0.18%
ALTIN 2.278,170,04
BITCOIN 22795021,27%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Çeşme’de “Balığa Gel” etkinlikleri başladı

Çeşme’de “Balığa Gel” etkinlikleri başladı

ABONE OL
Kasım 16, 2022 14:20
Çeşme’de “Balığa Gel” etkinlikleri başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oran, “Denizlerimizin bereketiyle, sofralarımızı zenginleştireceğiz”

 

Çeşme Belediyesi, Dokuz Eylül Rotary Kulübü işbirliğinde, 14-21 Kasım Dünya Balıkçılık Haftasını bir dizi etkinlikle kutluyor. Denizler için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikler Aya Haralambos Kilisesi’nde düzenlenen söyleşi ve sergi ile başladı.

 

Moderatörlüğünü A. Nedim Atilla’nın yaptığı Şef Yunus Emre Akkor ‘Osmanlı’dan Günümüze Su Ürünlerinin İşlenmesi’ konulu söyleşi gerçekleştirdi.

 

Açılış etkinliklerine Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın yanı sıra Yaşar Üniversitesi Gastronomi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Oran, “İklim krizinin etkileri, deniz kirliliği, bilinçsiz avlanmanın deniz ekosisteminde yarattığı hasarlar sonucunda denizlerimiz alarm veriyor. Balıkçılarımızın, tüketicilerimizin bu konuya çok hassas yaklaşmaları gerekiyor. Mevsiminde avlanmak, doğru derinlikte avlanmak, balıkların üreme süreçlerine saygı ile yaklaşmak çok önemli. Zor günlerden geçiyoruz. Ekonomik koşulların zorlayıcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama hiçbirimizin, hiçbir konuda günü kurtarmak anlayışıyla davranma lüksümüz yok. Evet bugün denizlerimizin bereketiyle, sofralarımızı zenginleştireceğiz. Ama yarını yok saymayacağız” dedi.

 

“Üreterek zenginleşeceğiz”

Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Binlerce yıldır bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, büyük oranda geçimini denizlerden sağlayan Ildırımızda gerçekleştirdiğimiz ‘Balığa Gel’ etkinliğimizi bu konuda toplumsal duyarlılığı artırmak üzerine kuruyoruz. Ildır’da, Şifne’de, Dalyan’da, Çiftlik’te, Çeşmemizin dört bir köşesinde balıkçılarımıza destek olacak, denizle kucaklaşacağız. Üreterek zenginleşeceğiz, paylaşarak büyüyeceğiz. Balığa gel etkinliğimize katılan herkese rastgele.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.