DOLAR 32,3347 0.25%
EURO 35,1361 0%
ALTIN 2.300,841,04
BITCOIN 22996763,01%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Beklenen yağışlar geldi, İZSU teyakkuza geçti

Beklenen yağışlar geldi, İZSU teyakkuza geçti

ABONE OL
Kasım 18, 2022 21:20
Beklenen yağışlar geldi, İZSU teyakkuza geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, kentte etkili yoğun şiddetli yağışlardan etkilenen bölgelere hızlı bir şekilde müdahale ediyor. Izgara temizlik ve pompa ekipleri olmak üzere 1500’e yakın personelin yoğun çalışmasıyla bölgesel sıkıntılar çözülüyor.

İzmir genelinde görülen şiddetli yağmurun kentte yaşamı olumsuz etkilememesi için İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri tüm kurumsal kapasitesiyle sahada görev yapıyor. 145 araç ve iş makinesi ile sorunlu noktalara müdahale eden ekiplerin yoğun gayretiyle yaşanan bölgesel sorunlar çözüme kavuşturuluyor.  Gümrük Pompa İstasyonu’nun 2. basma hattında oluşan kısa süreli arıza nedeniyle Fevzi Paşa Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı ve Basmane bölgesinde oluşan su birikintisine de çok hızlı şekilde müdahale eden İZSU ekipleri sorunu kısa süre içerisinde gidererek vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçti.  

Yağmursuyu ayrıştırma imalatları kent genelinde sürüyor
İZSU Genel Müdürlüğü, iklim krizinden İzmir’i korumak için taşkın risklerini bertaraf edecek projeler üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Sorun yaşanan bölgeler başta olmak üzere yağmur suyu ayrıştırma hattı imalatları kent genelinde kesintisiz sürüyor.  Bugüne kadar toplam 220 kilometre yağmursuyu kanalı inşa eden İZSU, 2023 yılında şehrin altyapısını yeni yağmur suyu hatları ve yağmursuyu ayrıştırma kanalları ile geliştirmeyi hedefliyor.
Kent genelinde başlatılan 60 kilometre yağmursuyu ayrıştırma hattı ve 10 kilometre kısa metrajlı yağmursuyu hattının imalatları devam ediyor. 2023 yılında ise 270 kilometre yeni yağmursuyu ayrıştırma hattı daha yapılacak. Hayata geçirilecek kapsamlı projeler, Gökdelenler bölgesi, Güzelyalı ve Karataş havzası başta olmak üzere Konak, Karşıyaka, Çiğli, Karabağlar, Bornova, Buca ilçelerinin yağmursuyu sorununu çözüme kavuşturacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.