DOLAR 32,3332 0.25%
EURO 35,0793 -0.15%
ALTIN 2.300,421,02
BITCOIN 22770020,42%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Antalya Kemer Yeni Mahalle ve Merkez Mahalle’de alt yapı çalışması

Antalya Kemer Yeni Mahalle ve Merkez Mahalle’de alt yapı çalışması

ABONE OL
Kasım 14, 2022 15:40
Antalya Kemer Yeni Mahalle ve Merkez Mahalle’de alt yapı çalışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü abonelerine kaliteli, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlayarak eksik olan içme suyu hatlarını tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. ASAT ekipleri Kemer Merkez ve Yeni Mahallesi’nde1 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışması gerçekleştiriyor. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan "Kemer İlçesi Muhtelif Mahalleleri İçme Suyu ve Kanalizasyon Yapım İşi" kapsamında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje kapsamında Kuzdere Mahallesi’nde içme suyu ve kanalizasyon imalatı, Beycik Mahallesi ve Beldibi Çomaklar Mevkii‘nde içme suyu imalatı, Yeni Mahalle Tutulgan Sokak’ta kanalizasyon imalatı yapılıyor. Yaklaşık 50 milyon TL’lik proje kapsamında içme suyu hatları için 65 km’ye yakın boru döşenmesi, yaklaşık 20 km kanalizasyon imalatı ile 1 adet kanalizasyon hazır terfi merkezi yapılacak. 

 

ASAT ÇALIŞMA BAŞLATTI

Yatırım kapsamında ASAT ekipleri Yeni Mahalle Tutulgan Sokak ve Merkez Mahallesi çevresinde kanalizasyon hazır terfi merkezi imalat çalışmalarına başladı. Yenimahalle Muhtarı Münevver Erkal, hattın eski ve yetersiz olması nedeniyle birçok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Suyumuz tazyikli gelmiyordu. ASAT tazyiki yükselttiği zaman da hatta patlaklar meydana geliyordu. Arızayı onarmak için su kesiliyordu. Bunu çözmek için ASAT’a başvurduk. Artık boruların yeterli gelmediğini, evler çoğaldığı için de suyun yeterli olmadığını söyledik. Bunu çözmek için ASAT çalışma başlattı” dedi. 

 

KESİNTİSİZ SU TEMİNİ SAĞLANACAK

Yapılan çalışma ile; ekonomik ömrünü tamamlamış olan içmesuyu borularının değişimi sayesinde daha sağlıklı,  daha hijyenik, kesintisiz su temini, su kayıpların minimuma indirilmesi, yeni imara açılan noktalarda kanalizasyon imalatı ile eksik kanalizasyon hatlarının tamamlanması hedefleniyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.