DOLAR 32,5581 0.12%
EURO 34,7201 0.12%
ALTIN 2.410,30-0,91
BITCOIN 2160192-0,07%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Ankara Kalkınma Ajansı’ndan sosyal sorumluluk projelerine yeni nesil destek

Ankara Kalkınma Ajansı’ndan sosyal sorumluluk projelerine yeni nesil destek

ABONE OL
Aralık 17, 2021 13:00
Ankara Kalkınma Ajansı’ndan sosyal sorumluluk projelerine yeni nesil destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonundaki Sosyal Sorumluluk Platformu, yeni döneminde kitle fonlaması modeli ile çalışarak dijital ortamda kamu güvencesi ile tarafları buluşturuyor. Sosyal sorumluluk projelerine destek arayan sivil toplum kuruluşları, bireyler ve işletmelerle bu projeleri desteklemek isteyen paydaşları kamu güvencesi ile bir araya getiren yenilikçi bir platform olan Sosyal Sorumluluk Platformu, yeni döneminde ödüle dayalı, yeni nesil kitle fonlama platformu fonbulucu ile iş birliğine başlıyor.

Ankara Kalkınma Ajansı ve operasyonel işlerin yürütülmesinde kitle fonlaması alanında tecrübe sahibi fonbulucu arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ve fonbulucu Genel Müdürü Hakan Yıldız tarafından imzalanan protokol kapsamında, fonbulucu’nun ödül bazlı kitle fonlaması (reward based crowdfunding) sistem altyapısı platforma entegre edildi. Kamuda bir sosyal yenilik örneği olan yeni nesil kitle fonlama platformu ile şu katma değerler sağlanacak:

 

  • Sosyal sorumluluk projelerinin finansmana erişimi,
  • Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında projelerin desteklenmesi,
  • Kamu güvencesiyle toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi,
  • Sosyal sorumluluk projelerinin ulusal ve uluslararası görünürlüklerinin artırılması,
  • Şeffaf, hesap verilebilir bir sistemin yürütülmesi.

 

Ankara Kalkınma Ajansı, söz konusu iş birliği ile sosyal sermayeyi güçlendirerek sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeyi ve daha güzel yarınlar için dayanışma kültürünü toplumda kamu güvencesiyle geliştirmeyi hedefliyor. İmzalanan sözleşme kapsamında, Sosyal Sorumluluk Platformu’nun yeni yapısıyla, daha fazla sosyal sorumluluk projesinin fonlanarak hayata geçirilmesi ve iktisadi kalkınmanın hem bölgesel hem de ulusal açıdan güçlendirilmesi de amaçlanıyor.

 

Yeni nesil sosyal sorumluluk platformu

 

İmza töreninde iş birliğinin önemine değinen Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik şu sözleri kaydetti: 

 

“Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğümüz Sosyal Sorumluluk Platformu'nun yeni nesil finansman araçları ile beraber çalışarak etkisinin artırılmasını amaçladık. Sosyal Sorumluluk Projeleri, finansmana ulaşmakta birçok sorun yaşıyorlar. Yeni sistemimizle bu sorunların çözümüne katkı sunmayı hedefliyoruz. Kalkınmaya verdiğimiz desteklerin daha verimli olması asıl amaçlarımızdan. Bu iş birliğinin, sosyal sorumluluk kültürünün ve girişimlerin gelişmesinde önemli bir etkisinin olacağına inanıyorum, hayırlı olsun.”

 

Ülkemizdeki sosyal girişimciliğin ve bu iş birliğinin önemine değinen fonbulucu Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız, “fonbulucu olarak ticari girişimler için geliştirdiğimiz araçların sosyal girişimcilik için de kullanılabileceğini biliyorduk. Bu kapsamda da geliştirmeler yaptık. Ankara Kalkınma Ajansı ile sosyalsorumlulukplatformu.org.tr platformunu yeniden ve yeni nesil araçların kullanılacağı bir sistem ile donattık. Sosyal girişim fikri ve iş modeli olanlar ile bu fikirleri desteklemek isteyenleri son derece kolay kullanabilecekleri araçlar ile buluşturduk. Kurumlar, şirketler, bireyler ve farklı ülkelerden gelebilecek destekleri kolay yönetilebilir ve etkiyi artıran bir model ile sunuyoruz. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İslam Kalkınma Bankası ile birlikte yürüttüğümüz 63.2 M USD bütçeli Tadamon Projesi ile bu çalışmaların uzun zamandır zaten içerisindeydik. Şimdi öncelikle Ankara olmak üzere bu çalışmalarımızı adım adım tüm ülkeye yaymak istiyoruz” dedi. 

 

Hakan Yıldız, Sosyal Sorumluluk Platformu’nun çok yakın bir zamanda Ankara Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde diğer ajansların da katılımı ile tüm Türkiye’nin platformu haline geleceğine gönülden inandıklarını belirterek, “Herkes güvenerek bu platformda yayınlanan tüm projelere destek olabilir. Projede emeği olan Ankara Kalkınma Ajansımızın değerli çalışanlarına ve genel sekreterimiz Sayın Çelik’e çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.